Proti zotrvaniu Galáda pri SR 21 bolo desať členov VV SFZ

NETKY.SK • 5 November 2014, 14:44 • 2 min
Proti zotrvaniu Galáda pri SR 21 bolo desať členov VV SFZ

BRATISLAVA - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik spolu s viceprezidentom SFZ pre štátnu reprezentáciu Karolom Belaníkom priblížili v stredu dôvody nepredĺženia spolupráce s trénerom Ivanom Galádom pri reprezentácii do 21 rokov.

slovakia

left justify in out

Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) v utorok na svojom zasadnutí vo Vrakúni schválil návrh na nepokračovanie spolupráce s koučom Galádom, ktorý má za sebou úspešné pôsobenia vo dvoch kvalifikačných cykloch, keď s jeho zverencami dvakrát postúpil do baráže ME.
     

Návrh nepokračovať v spolupráci s Galádom podporilo desať z 12 členov VV SFZ. "Hlavný dôvod nepredĺženia spolupráce je ten, že pánovi Galádovi sa k 31. októbru skončila zmluva. Pán Galád za štyri roky odviedol kus dobrej práce. Je jediným trénerom za posledných dvanásť rokov, ktorý štyri roky viedol reprezentáciu do 21 rokov a Výkonný výbor sa rozhodol, že zmluvu nebudeme ďalej predlžovať a budeme hľadať nového trénera na ďalšie obdobie. My sme spoluprácu hodnotili priebežne. Ako som už povedal, touto cestou by som sa chcel poďakovať trénerovi Galádovi za prácu, ktorú odviedol, ale dvadsaťjednotka je súčasť reprezentačných tímov a z toho dôvodu sme rozhodli, že na ďalšie obdobie budeme hľadať nového trénera," povedal prvý muž SFZ na krátkom brífingu, ktorého prepis zverejnil oficiálny web zväzu.
     

Podľa Kováčika má SFZ pri hľadaní Galádovho nástupcu čas. "Máme čas do 31. decembra. Máme nejaké mená, o ktorých uvažujeme, ale v tejto chvíli je predčasné o tom hovoriť."
     

Galád akceptoval oznámenie o konci pri úspešnom tíme, zaujímali ho však dôvody. "Ivan včera predniesol oficiálnu správu za dvojročný kvalifikačný cyklus. Výkonný výbor sa tým zaoberal a na základe hlasovania sme sa dohodli, že nebudeme predlžovať spoluprácu s Ivanom Galádom. Ja som mu to oznámil po zasadnutí Výkonného výboru a Ivan to prijal ako informáciu. Pýtal sa na dôvody a tie dôvody, ktoré pán prezident spomínal - koniec zmluvy a rozhodnutie Výkonného výboru hľadať iného kandidáta, boli rozhodujúce. Myslím si, že pán Galád je tréner, ktorý odviedol strašne veľa práce v dvoch dvojročných kvalifikačných cykloch. Dvakrát sa naša reprezentácia kvalifikovala do baráže, takže treba mu poďakovať za prácu, ktorú odviedol a budeme hľadať trénera, ktorý by nám pripravil pôdu na ďalšie dva, možno štyri roky, teda dve kvalifikačné obdobia. Máme parametre novej dvadsaťjednotky, je tam šesť alebo sedem hráčov zo základnej zostavy tej predošlej a ďalšia kvalifikačná dvadsaťjednotka, ktorá bude z ročníka 1996, ktorý hral ME do 17 rokov a MS do 17 rokov. Chceme vytvoriť takú kontinuitu, aby tréner mal priestor na prácu, aby sme vytvorili dobré parametre fungovania dvadsaťjednotky," doplnil viceprezident pre štátnu reprezentáciu Belaník, ktorý na margo istej frustrácie už bývalého kouča SR21 dodal: "Ivan odviedol dobrú prácu, dosiahol veľmi dobré výsledky, tak je logické, že mal ambíciu pokračovať. My sme to vyhodnotili tak, že ten štvorročný kvalifikačný cyklus stačil a budeme sa pozerať po novom trénerovi."
     

Prezident SFZ nevylúčil, že zväz v budúcnosti bude ešte nejakou formou spolupracovať s Galádom: "V tejto chvíli sa mu skončila zmluva a my nevylučujeme s pánom Galádom v budúcnosti akúkoľvek spoluprácu. My sme zhodnotili spoluprácu. Samozrejme, interné záležitosti, ktoré sme počas spolupráce mali, tak za štyri roky nebolo všetko len ideálne. Keď sme akékoľvek výhrady vzájomne voči sebe mali, tak sme si ich vždy povedali. Teraz sme zobrali jeho hodnotiacu správu na vedomie. Výkonný výbor viac-menej ani nemal otázky, lebo to hodnotenie bolo vyčerpávajúce zo strany Ivana Galáda. Len vás chcem požiadať, rešpektujte rozhodnutie Výkonného výboru, ktorý rozhodol desiatimi hlasmi z dvanástich, že toto riešenie je správne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona