Proti ukrajinskej pilotke Savčenkovej vzniesli v Rusku aj tretie obvinenie

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 06:55 • 2 min
Proti ukrajinskej pilotke Savčenkovej vzniesli v Rusku aj tretie obvinenie

MOSKVA - Tretie obvinenie dnes vzniesli proti ukrajinskej pilotke Nadiji Savčenkovej, ktorú zadržiavajú v Moskve už takmer rok, a to v súvislosti so smrťou dvoch ruských novinárov na východe Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Savčenková (34) pracovala ako protiletecká stráž pre ukrajinských vojakov bojujúcich proti separatistickým povstalcom na východe Ukrajiny. V súčasnosti je v Rusku obvinená z poskytnutia informácií, ktoré viedli k zabitiu dvoch neozbrojených ruských novinárov pri mínometnom útoku ukrajinskej armády. Savčenková sa nachádza vo väzbe v Rusku od vlaňajšieho júna, pričom do krajiny sa údajne dostala ilegálne, za čo je tiež obvinená.

 

Dnes na záver predbežného konania proti Savčenkovej jej obhajca Mark Fejgin uviedol, že bola obvinená taktiež z pokusu o vraždu - v súvislosti s piatimi ľuďmi, ktorí pri mínometnom útoku utrpeli zranenia.

 

Ukrajinská pilotka všetky obvinenia kategoricky popiera a tvrdí, že ju do Ruska zavliekli násilím po tom, čo ju zajali proruskí separatisti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies