Proti štyrom podozrivým z Paríža vzniesli prvé obvinenia

NETKY.SK • 21 Január 2015, 11:50 • 2 min
Proti štyrom podozrivým z Paríža vzniesli prvé obvinenia

PARÍŽ - Proti štyrom mužom podozrivým z väzieb na jedného z parížskych útočníkov vzniesli predbežné obvinenia.

slovakia

left justify in out

Parížsky prokurátor Francois Molins v stredu uviedol, že sa tak stalo počas noci a obvinenia sa vzťahujú na terorizmus. Podozriví sú z toho, že poskytli logistickú podporu Amedymu Coulibalymu, ktorý zastrelil policajtku na predmestí Paríža a potom zabil štyroch civilistov v kóšer supermarkete.

 

Štyria muži sú vo väzbe až do ďalšieho vyšetrovania. Traja z nich majú záznamy v trestnom registri, najmenej jeden z nich stretol Coulibalyho vo väzení, povedal Molins. Podľa jeho slov úrady vo Francúzsku spolupracujú s inými krajinami s cieľom nájsť možných ďalších komplicov.

 

Vyšetrovatelia sa momentálne snažia zistiť, kto je zodpovedný za posmrtné video Coulibalyho, ktoré bolo upravené a zverejnené až niekoľko dní po tom, čo jeho a útočníkov z redakcie Charlie Hebdo Saida a Chérifa Kouachiovcov zastrelila polícia. Vo videu Coulibaly sľubuje vernosť Islamskému štátu a poskytuje detaily o tom, ako všetci traja útoky skoordinovali. Celkovo zomrelo 7. až 9. januára v Paríži 17 ľudí ako aj traja útočníci, ktorí sa hlásili k Islamskému štátu a al-Kájde v Jemene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies