Proti siedmim spoločnostiam sa začalo vyšetrovanie z dôvodu porušenia sankčného režimu s Ruskom

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 22:19 • 2 min
Proti siedmim spoločnostiam sa začalo vyšetrovanie z dôvodu porušenia sankčného režimu s Ruskom

MOSKVA - Holandská prokuratúra oznámila začiatok vyšetrovania siedmych holandských spoločnosti , ktoré sú podozrivé z porušenia sankcií EÚ, zavedených proti Rusku, informujú západné médiá. Informuje INTERFAX.ru.

slovakia

left justify in out

"Začalo sa vyšetrovanie týkajúce sa údajného vzťahu siedmich holandských firiem k výstavbe mosta, spájajúceho Rusko a Krym," uviedla vo vyhlásení prokuratúra Holandska.
   

Podľa vyšetrovania, holandské spoločnosti mohli dodávať technické vybavenie na výstavbu krymského mosta, a tiež vykonávať údržbu predtým inštalovaného zariadenia.
     

"Poskytovanie tovarov a služieb v rozpore s európskymi sankciami porušuje zavedené medzinárodne normy," píše sa vo vyhláške. 
   

Podľa holandských médií medzi firmami, voči ktorým sa začalo vyšetrovanie, sú spoločnosti Dematec Eguipment a Biljard Hudrauliek.
     

Miestne médiá píšu, že ak týmto spoločnostiam dokážu vinu z porušenia sankcií, potom ako právnické osoby môžu čeliť pokutám až do výšky 820-tisíc eur. Maximálna sankcia pre jednotlivcov zahŕňa pokutu vo výške 82-tisíc EUR, alebo trest odňatia slobody na obdobie šiestich rokov.
   

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies