Proti šéfovi Daimleru Zetschemu je v USA podaná hromadná žaloba

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 10:02 • 2 min
Proti šéfovi Daimleru Zetschemu je v USA podaná hromadná žaloba

STUTTGART - Doteraz pokojný šéf Diamleru Dieter Zestche sa musí osobne zapojiť do emisného škandálu, keďže v USA je proti nemu a riaditeľovi vývoja Thomasovi Weberovi podaná hromadná žaloba. Informovali o tom Spiegel Online a agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hromadná žaloba advokátskej kancelárie Rosen Law obviňuje nielen Daimler z manipulácie emisných hodnôt, ale osobne napáda aj Zetscheho a Webera. Žalobcovia sú sklamaní, že automobilka nedodržala slogan, podľa ktorého sú modely BlueTec najčistejšie dieselové vozidla sveta a spĺňajú najprísnejšie emisné limity. Podľa žaloby vozidlá v takmer každej reálnej jazdnej situácii prekračujú hodnoty oxidov dusíka, v priemere až 19-násobne.

 

Hovorkyňa koncernu pre agentúru DPA žalobu potvrdila. "Považujeme túto žalobu za neodôvodnenú a budeme sa proti nej brániť všetkými právnymi prostriedkami." V USA je bežné, že hromadné žaloby sa zameriavajú aj proti členom predstavenstva osobne.

 

Daimler čakajú v USA právne spory pre údajné manipulácie s emisnými hodnotami. Majitelia vozidiel z viacerých amerických štátov obviňujú automobilku z vysokých emisných hodnôt, Daimler tieto obvinenia odmieta. O vysvetlenie medzičasom požiadal aj Úrad pre ochranu životného prostredia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona