Proti Rusom nastúpi aj debutant Švarný, chytať bude Janus

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 15:54 • 2 min
Proti Rusom nastúpi aj debutant Švarný, chytať bude Janus

HELSINKI - Slovenskí hokejisti nastúpia na nedeľňajší zápas proti Rusku bez zraneného obrancu Mareka Ďalogu a potrestaného Branislava Mezeia. Naopak, premiéru na 77. majstrovstvách sveta si odkrúti zadák Ivan Švarný. V bránke odštartuje Jaroslav Janus.

slovakia

left justify in out

Slováci absolvovali po prehre s Rakúskom 1:2 po nájazdoch v sobotu asi hodinový tréning. Na ľade chýbali útočník Michel Miklík a zranený obranca Ďaloga. Dvadsaťštyriročný zadák utrpel v zápase s Lotyšskom zranenie ramena a nehral ani proti Rakúsku. Podstúpil vyšetrenie magnetickou rezonanciou a o jeho ďalšom účinkovaní na šampionáte sa má rozhodnúť v nedeľu dopoludnia.

Mezei sa previnil v poslednom zápase Slovákov s Rakúskom (1:2 po sn) úderom do hlavy a krku útočníka Davida Schullera, za ktorý ho rozhodcovia v stretnutí nepotrestali. Disciplinárka mu však dodatočne udelila jednozápasový dištanc.

 

Premiéra Švarného

Do šiesteho stretnutia tak zasiahne obranca Švarný, pre ktorého to bude vôbec prvý zápas na tohtoročnom svetovom šampionáte."Nebude to jednoduché, pretože chalani sú už rozbehnutí, ale až na ľade uvidím, ako to pôjde. Som však pripravený naskočiť, veď som celý čas poctivo trénoval v plnom zaťažení. Mal by som hrať s Mišom Sersenom a verím, že bude fungovať naša spolupráca zo Slovana," uviedol dvadsaťosemročný obranca.

Švarný absolvuje premiéru proti úradujúcim majstrom sveta, ale veľkú hlavu si z toho nerobí. "Na šampionáte som nevidel ľahkého súpera, preto je vlastne jedno, proti komu zažijem premiéru. Jasné, že Rusi sú hladní po dvoch prehrách, ale aj nám ide oveľa, takže predpokladám dobrý zápas. Nálada v kabíne je pozitívna," povedal obranca Slovana Bratislava. Do bránky sa prvýkrát od začiatku postaví Jaroslav Janus.

Z väčšiny slovenských hráčov už v sobotu nebolo cítiť sklamanie z dvoch prehier s Lotyšskom a Rakúskom. Mladý útočník Marko Daňo uviedol, že nálada v tíme je celkom dobrá a tešia sa na Rusov. "Schuti sme si zatrénovali. Nálada v tíme je dobrá a nie sme ani príliš unavení. Zajtra nás čaká zápas s Ruskom a verím, že ho zvládneme," uviedol.

Proti Rusom chceme vyhrať

 

Na tréningu sa zamerali sa na komunikáciu."Bavili sme sa o tom, že by sme mali na ľade medzi sebou viac komunikovať. Myslím si, že je to prospešné, že nám to pomôže a na ľade sa budeme viac vidieť. Verím, že už dáme nejaké góly a bude nám to padať," pokračoval Daňo, ktorý ponúkol aj recept na úspech:"Bude na nich platiť pozorná obrana, musíme im znepríjemňovať prechod do útoku a vyrážať do rýchlych brejkov. Hrali tak aj Francúzi a myslím si, že to môže byť recept na nich. Ak podáme kolektívny výkon a bude tam tímový duch, tak môžeme uspieť," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies