Proti Poľsku bez Stocha, Weiss otázny, Griga: "Kapitánom Hamšík"

NETKY.SK • 22 Máj 2012, 20:37 • 2 min
Proti Poľsku bez Stocha, Weiss otázny, Griga: "Kapitánom Hamšík"

Proti Poľsku bez Stocha, Weiss otázny, Griga: "Kapitánom Hamšík"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská futbalová reprezentácia sa zišla na utorňajšom zraze v Bratislave pred prípravnými zápasmi s Poľskom (26. mája v Klagenfurte) a Holandskom (30. mája v Rotterdame) takmer v kompletnom zložení, chýbali akurát stopér Kornel Saláta, stredopoliar Marek Hamšík a útočník Stanislav Šesták. Európske ligové súťaže, v ktorých pôsobia slovenskí reprezentanti, sa skončili už dávnejšie, resp. minulý víkend a tak nič nebránilo tomu, aby mohol nový trénerský tandem Stanislav Griga - Michal Hipp privítať v Hoteli Holiday Inn 17 z 20 nominovaných. Hráči sa po krátkom zvítaní pobrali na izby, kde sa prezliekli do športového výstroja a neskôr čelili otázkam novinárov. Po dlhšom čase sa na zraze objavili Dušan Švento či Karim Guédé, zo stabilných opôr chýbajú zranení Radoslav Zabavník, Martin Škrtel a Róbert Vittek. Utorňajší program pokračoval tréningom na Rapide a skončil sa večerou, rovnako aj v stredu doobeda čakal na hráčov tréning a na druhý deň už presun do Rakúska. "So Salzburgom mám za sebou vynikajúcu sezónu, získali sme double a postúpili sme zo skupinovej fázy v Európskej lige na úkor Paríža St. Germain. Už mám toho síce dosť, odohral som v tejto sezóne možno aj 50 zápasov, ale reprezentovať je pre mňa vždy česť a rád som sem prišiel," vyhlásil Švento. "Hovoríme o prípravnom zápase, v ktorom si chceme vyskúšať nových hráčov. Chceme vidieť hráčov, ktorí doposiaľ neboli lídrami. Uvidíme, ako si s touto úlohou poradia Hubočan, Kucka, Čech či Hološko. Výsledky sú pre nás dôležité, lebo idú do sveta, ale dôležitejšie je vidieť v akcii širší výber hráčov. V tomto dvojzápase bude kapitánom Marek Hamšík," povedal Griga. Štyria reprezentanti po príchode na zraz hlásili zdravotné problémy - konkrétne Vladimír Weiss, Miroslav Stoch, Michal Breznaník, Kamil Kopúnek a budú v intenzívnej opatere lekárov. Štart Weissa je podľa jeho vlastných slov málo pravdepodobný, Stoch proti Poliakom určite nenastúpi. "Ja mám problémy s kolenom prakticky už dva-tri mesiace, ale dúfam, že proti Holandsku budem môcť nastúpiť, lebo pre mňa to bude špeciálny zápas, keďže som v tej krajine pôsobil. Mám sa hlásiť v pondelok na zraze. Uvidíme, čo dovtedy so mnou urobia lekári," povedal Stoch. Slováci v tomto roku odohrali jediný zápas prípravného charakteru, 29. februára v Burse zdolali domáce Turecko 2:1 exportnými gólmi mladých krídelníkov Vladimíra Weissa a Miroslava Stocha. Po dvojzápase so spoluorganizátorom EURO 2012 a s úradujúcim vicemajstrom sveta čaká na Slovensko ďalší prípravný súboj v Dánsku (15. augusta v Odense), ktorý bude generálkou na jesenný cyklus kvalifikácie MS 2014. V nej štartujú Slováci septembrový blok v Litve (7.9.) a doma privítajú Lichtenštajnsko (11.9.). Ďalšími súpermi sú Grécko, Bosna a Hercegovina a Lotyšsko.
Nominácia SR na prípravné zápasy s Poľskom (26. mája) a Holandskom (30. mája): Brankári: Ján Mucha (FC Everton/Angl.), Dušan Perniš (Dundee United/Škót.) Obrancovia: Peter Pekarík (Kayserispor/Tur.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marek Čech (Trabzonspor/Tur.), Ľubomír Michalík (Carlisle United/Angl.) Stredopoliari: Michal Breznaník (Slovan Liberec/ČR), Kamil Kopúnek (Slovan Bratislava), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss (Espaňol Barcelona/Špa.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Roman Procházka (Spartak Trnava), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.) Útočníci: Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Marek Bakoš (Viktoria Plzeň/ČR), Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.)
Náhradníci: Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Marián Kello (Heart of Midlothian/Škót.) Hráči v poli: Csaba Horváth (Zaglebie Lubin/Poľ.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad/Bulh.), Boris Godál (AS Trenčín), Marek Sapara (Gaziantepspor/Tur.), Tomáš Kóňa (FK Senica), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Tomáš Hučko (Dukla Banská Bystrica), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň/ČR), Ivan Lietava (Dukla Praha/ČR)

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona