Proti plánovanému uzavretiu závodu Alstomu vo Francúzsku demonštrovali stovky ľudí

NETKY.SK • 27 September 2016, 13:56 • 2 min
Proti plánovanému uzavretiu závodu Alstomu vo Francúzsku demonštrovali stovky ľudí

SAINT-QUEN - Stovky zamestnancov medzinárodného koncernu Alstom, ktorý sa špecializuje na výrobu koľajových vozidiel v diaľkovej, prímestskej i mestskej doprave, ako aj signalizačných zariadení pre železničnú dopravu, demonštrovali dnes hlasito pred sídlom tejto firmy v Saint-Quen neďaleko Paríža.

slovakia

left justify in out

Demonštranti požadovali, aby sa upustilo od plánovaného uzavretia továrne koncernu vo východofrancúzskom Belforte. Vedenie koncernu avizovalo, že na tomto tradičnom mieste výroby sa produkcia ukončí v roku 2018, čo by sa dotklo asi 400 ľudí. Tí by mali dostať pracovné ponuky v iných lokalitách krajiny, vyplýva z informácie agentúry DPA.

 

Kauza Alstom je aj v súvislosti s blížiacimi sa prezidentskými voľbami v centre záujmu politikov. Francúzsky prezident Francois Hollande požiadal vládu, aby urobila maximum pre odvrátenie ukončenia výroby v spomínanom závode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies