Proti Orbánovi protestujú v Budapešti stovky ľudí

NETKY.SK • 6 September 2014, 16:39 • 2 min
Proti Orbánovi protestujú v Budapešti stovky ľudí

BUDAPEŠŤ - Stovky Budapešťanov začali dnes protest proti "skorumpovanému a despotickému systému" premiéra Viktora Orbána.

slovakia

left justify in out

Demonštráciu na budapeštianskom Univerzitnom námestí inicioval bývalý maďarský premiér a predseda opozičnej Demokratickej koalície (DK) Ferenc Gyurcsány.
      

"Nesmieme sa vzdať našich snov o slobodnom a demokratickom Maďarsku," povedal Gyurcsány na videozázname zverejnenom na Facebooku. Ako dodal, vláde treba ukázať, že voči nej existuje čestná vlastenecká maďarská demokratická sila.
      

Na podujatí pod názvom Druhý deň odporu vystúpia s prejavmi okrem Gyurcsánya aj Csaba Horváth, ktorý je lídrom volebnej kandidátky Maďarskej socialistickej strany (MSZP) pre októbrové voľby do samospráv, a spoločný kandidát ľavice na post primátora Budapešti Ferenc Falus. 
      

Prvý deň odporu sa konal tento rok v júli za účasti vyše 1000 odporcov vlády. Gyurcsány vtedy nabádal ľudí na to, aby sa aspoň v súkromnej sfére odvážili kritizovať opatrenia Orbánovej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies