Proti Orbánovej vláde protestovalo v Budapešti 20-tisíc ľudí

NETKY.SK • 18 November 2014, 06:40 • 2 min
Proti Orbánovej vláde protestovalo v Budapešti 20-tisíc ľudí

BUDAPEŠŤ - Proti korupcii a politike vlády premiéra Viktora Orbána protestovalo dnes v Budapešti pred parlamentom podľa odhadov 20.000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Po oficiálnom ukončení demonštrácie, ktorú organizátori nazvali Dňom verejného pobúrenia, sa dav začal tlačiť na schody parlamentu, v čom mu zabránila polícia. Rečníci na Kossuthovom námestí vyzvali prítomných k zomknutiu v boji proti všetkým politikom, ktorí v uplynulých 25 rokoch devastovali Maďarsko. "Bolo by potrebné pochovať starý režim a vybudovať nový. Taký, ktorý by postihoval podvodníkov a nie chudobných," povedal Mihály Dabóczy, jeden z rečníkov.
      

Dav s národnými vlajkami a vlajkami Európskej únie skandoval "Orbán zmizni" či "Európa". Na jednom z transparentov bolo uvedené: "Nedokážeme platiť toľko daní, koľko kradnete!"
      

Po ukončení zhromaždenia sa protestujúci nerozišli, ale sa začali tlačiť na schody hlavného vchodu parlamentu. Spočiatku ich vytláčal policajný kordón, ktorý obkolesil celý parlament, potom nastúpili ťažkoodenci. Polícia priebežne megafónom vyzývala zhromaždených, aby sa rozišli. Po 21.00 h zostalo vyše 1000 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies