Proti Nemcom bude chytať Konrád, o Daňovi sa rozhodne v utorok

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 11:49 • 2 min
Proti Nemcom bude chytať Konrád, o Daňovi sa rozhodne v utorok

PETROHRAD - Slovenskí hokejisti nastúpia na svoj tretí zápas na MS proti Nemecku v bránke s Branislavom Konrádom. Tréneri sa rozhodli, že budú zatiaľ brankárov na šampionáte striedať.

slovakia

left justify in out

"V utorok ide do bránky Braňo. Rozhodli sme sa po dohode s trénermi aj chalanmi. Kto bude chytať v ďalších zápasoch, ešte uvidíme," uviedol po pondelkovom tréningu kouč brankárov Peter Kosa. Konrád chytal v úvodnom víťaznom dueli v B-skupine s Maďarskom (4:1), v druhom meraní síl s Francúzskom (5:1) podržal mužstvo zasa Július Hudáček.

 

Slováci sa stretnú s Nemcami v Petrohrade v utorok o 15.15 SELČ. Otázny je štart útočníka Marka Daňa, ktorý pre zranenie nedohral súboj s Francúzmi. V pondelok netrénoval, o jeho účasti v utorkovom zápase sa rozhodne na rannom rozkorčuľovaní. "Marko má natiahnutý sval v oblasti dolnej končatiny. Dnes mal preto suchú prípravu, absolvoval fyzioprocedúry a liečbu, následne mal tréning na stacionárnom bicykli a strečing. Nemalo význam ho dnes výraznejšie zaťažiť. V utorok ráno sa uvidí, či bude môcť pokračovať v ďalších zápasoch," povedal reprezentačný lekár Ján Grauzel.

 

Daňo sa zranil nešťastne sám, bez cudzieho zavinenia. "Pri bránke potiahol nohu a po rotácii tela zacítil bolesť v oblasti slabín. Nebol tam žiaden väčší kontakt, spôsobil si to vlastným telom. Bráni mu to hlavne pri pohybe do strany, pri odraze. Lieči sa to štandardne liekmi proti bolesti na uvoľnenie svalstva, plus fyzioprocedúry, chladenie. Ani hráč nevie, do akej miery ho to bude obťažovať na ľade. Preto je otázne, na ako dlho ho to vyradí, môže to byť na jeden-dva dni, ale aj týždeň. Ukáže to až zajtrajší tréning. Každopádne, dnes sa cítil lepšie ako včera," dodal Grauzel, podľa ktorého sú ostatní hráči zdravotne v poriadku.

 

Zverenci trénera Zdena Cígera absolvovali v pondelok na vedľajšej ploche Športového paláca Jubilejnyj voľnejší tréning, pri ktorom si zahrali aj bago na jednu bránku. Večer o 22.00 miestneho času si niektorí hráči spoločne plánovali pozrieť ohňostroj pri príležitosti Dňa víťazstva, ktorí Rusi mohutne oslavujú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies