Proti Nemcom bez Daňa, šampionátovú premiéru si odkrúti Cehlárik

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 14:05 • 2 min
Proti Nemcom bez Daňa, šampionátovú premiéru si odkrúti Cehlárik

PETROHRAD - V utorňajšom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie proti Nemecku si premiéru na svetovom šampionáte odkrúti útočník Peter Cehlárik. Tréner Zdeno Cíger ho zaradil do nominácie namiesto Marka Daňa, ktorý si potrebuje doliečiť zranené slabiny. Do bránky pôjde Branislav Konrád.

slovakia

left justify in out

V utorňajšom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie proti Nemecku si premiéru na svetovom šampionáte odkrúti útočník Peter Cehlárik. Tréner Zdeno Cíger ho zaradil do nominácie namiesto Marka Daňa, ktorý si potrebuje doliečiť zranené slabiny. Do bránky pôjde Branislav Konrád.

 

Slováci nastúpia proti Nemcom v Športovom paláci Jubilejnyj o 15.15 SELČ. "Dohodli sme sa, že Marko si oddýchne. Prejde len miernou záťažou na bicykli, ktorý mu doktor povolil. Má problémy so slabinami a lepšie je mu nechať pauzu. Bol by som rád, ak by hral, ale nič sa nedá robiť. Máme nachystaných ďalších dvoch hráčov. Paľo Skalický ešte bude čakať a 'Cehlo' pôjde hrať," uviedol Cíger.

 

Jeho zverenci absolvovali pred zápasom individuálnu záťaž. Košická partia Tomáš Marcinko, Tomáš Jurčo, Christián Jaroš, Martin Marinčin a Marek Bartánus sa rozcvičila s futbalovou loptou, Daňo skončil na bicykli a na ľade sa objavili len siedmi hráči. Okrem brankárskej trojice Konrád, Július Hudáček a Samuel Baroš aj korčuliari Skalický, Cehlárik, Martin Bakoš a Juraj Mikuš. Pre zdravotné ťažkosti musel kouč prvýkrát na turnaji miešať zostavou. "Vlado Dravecký pôjde do prvého útoku, Cehlárik do tretieho. V bránke bude Braňo Konrád," objasnil Cíger.

 

Nemci majú po dvoch zápasoch MS na konte jeden bod. Získali ho v záživnom stretnutí proti Francúzom, v ktorom prehrali 2:3 až po nájazdoch. V nedeľu následne podľahli Fínom 1:5. "Musíme byť trpezliví. Nesmieme prepadať, lebo oni budú chcieť ťažiť z našich chýb. Sme lepší korčuliari, individuálne aj hokejovo zdatnejší, preto musíme držať puk. Nechcem, aby sme sa plašili a hrali 'hurá' hokej, že ich hneď ideme zlikvidovať. Musíme si počkať na ich chyby, byť kolektívni, trpezliví a disciplinovaní," zdôraznil pred stretnutím Cíger.

 

Predpokladaná zostava SR v zápase s Nemeckom:

Konrád - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Jaroš, Švarný - Bakoš, Réway, Dravecký - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Cehlárik, Marcinko, Bartánus - Hrnka, Šťastný, Lušňák

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies