Proti Lotyšsku bude v bránke opäť Staňa

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 18:35 • 2 min
Proti Lotyšsku bude v bránke opäť Staňa

HELSINKI - od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek už pozná meno brankára, ktorý nastúpi vo štvrtok o 20.15 h miestneho času (19.15 SELČ) na súboj s Lotyšskom na majstrovstvách sveta v Helsinkách. Do bránky pôjde podobne ako v predchádzajúcich troch dueloch Rastislav Staňa.

slovakia

left justify in out

„Na brankárskom poste to zostane rovnaké. Čo sa týka jednotlivých formácií, do zápasu je ešte ďaleko. Rozhodneme sa až neskôr,“ prezradil počas utorňajších tímových pretekov na motokárach Vladimír Vůjtek, ktorého asistent Peter Oremus študoval hru Lotyšov v utorkovom zápase s Rakúskom.

Realizačný tím nemá dôvod na veľké zmeny. „Všetky formácie sú približne na rovnakej úrovni. Raz potiahne jedna päťka, potom druhá. Niekomu to ide lepšie v jednom zápase, niekomu v druhom. Nepočítame však jednotlivých hráčov, ale body celého tímu,“ tvrdí Vladimír Vůjtek.

Vedenie slovenskej výpravy zatiaľ nebude dopisovať na súpisku žiadneho z tria Ivan Švarný, Marcel Haščák a Marko Daňo. Všetci traja hráči sú s tímom v Helsinkách, chodia na tréningy, ale zápasy sledujú len z tribúny. „Stále čakáme na vývoj v NHL. Ak to pôjde proti nám, potom ich dopíšeme na súpisku. Musia si však počkať na svoju šancu,“ uviedol reprezentačný kouč.

Slovensko získalo z doterajších troch zápasov v Helsinkách šesť bodov. Zdolalo Francúzsko i Nemecko a prehralo s Fínskom. Vo štvrtok a v piatok prídu dôležité súboje s Lotyšskom a Rakúskom, po ktorých už môže mať tím istotu štvrťfinále. „Všetko nám zatiaľ ide podľa plánov. Francúzov bola zdolať povinnosť. S Fínmi sme sa pokúsili o bod, ale napokon to nevyšlo. Nemci boli pre nás najťažším súperom. Potrebovali sme s nimi vyhrať a to sa nám podarilo. Veríme, že štvrťfinále sa dá dosiahnuť aj so štyrmi výhrami. Kalkulácia je však jedna vec a realita druhá,“ hovorí český odborník.

V porovnaní s vlaňajškom je tohtoročný svetový šampionát oveľa vyrovnanejší a nie je núdza ani o prekvapenia. Papierovo slabšie tímy dokážu poriadne potrápiť favoritov. „Aj mňa to prekvapilo, vlani to nebolo až tak vyrovnané. Hokej sa však vyrovnáva, na šampionáte nie je až toľko hráčov z NHL a reprezentanti zo všetkých mužstiev hrajú v popredných európskych klubových súťažiach,“ doplnil Vladimír Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona