Proti koalícii ODS a ČSSD demonštrovali v Prahe stovky ľudí

NETKY.SK • 18 November 2010, 08:50 • 2 min
Proti koalícii ODS a ČSSD demonštrovali v Prahe stovky ľudí

Proti koalícii ODS a ČSSD demonštrovali v Prahe stovky ľudí

slovakia

left justify in out

img

Viac ako 2000 ľudí dnes na Václavskom námestí v Prahe demonštrovalo proti vzniku koalície ODS a ČSSD na pražskom magistráte.
"Praha nie je Palermo!" skandovali ľudia a vyjadrovali obavy, že ODS a ČSSD budú v hlavnom meste pokračovať v korupčných praktikách.
Podľa iniciatívy vyměňtepolitiky.cz, ktorá protest zorganizovala, je vznik koalície občianskych a sociálnych demokratov podvodom voči voličom, pretože voliči si želali zmenu, a tú vyjadrili hlasmi pre TOP 09. Tejto strane dalo v polovici októbra hlas vyše 30 percent v Prahe hlasujúcich voličov, ale strana napriek tomu teraz mieri do opozície.
Protest podporili aj predstavitelia Strany zelených (SZ) a združenia SNK-ED, ktoré sa chcú so sťažnosťou obrátiť až na ústavný súd. Pred voľbami totiž ODS v mestskom zastupiteľstve presadila neprirodzené rozdelenie Prahy na sedem volebných obvodov. V dôsledku toho sa de facto umelo zvýšilo kvórum voliteľnosti z piatich percent takmer na dvojnásobok, a SZ sa do pražského zastupiteľstva nedostala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona