Proti Islandu do bránky Novota, kapitánom bude Ďurica

NETKY.SK • 16 November 2015, 18:09 • 2 min
Proti Islandu do bránky Novota, kapitánom bude Ďurica

ŽILINA - Slovenskú futbalovú reprezentáciu v poslednom zápase úspešného roka 2015 proti Islandu povedie v utorok v Žiline ako kapitán skúsený obranca Ján Ďurica.

slovakia

left justify in out

Ako povedal tréner účastníka EURO 2016 Ján Kozák, v bránke dostane šancu Ján Novota z viedenského Rapidu. Slovenský lodivod očakáva náročný zápas proti dobre organizovanému súperovi, v ktorom by mohlo padnúť viac gólov.

 

Slovensko avizovane nastúpi bez kvarteta Martin Škrtel, Marek Hamšík, Juraj Kucka, Dušan Švento. Ako informoval kouč Kozák na pondelňajšej predzápasovej tlačovej konferencii, tieto rozhodnutia prijal po konzultáciách s hráčmi a ich trénermi. "Maťo Škrtel prišiel s tým, že rozprával s trénerom Kloppom, či je možnosť, aby druhý zápas nehral. Takže on rešpektoval naše rozhodnutie. Keď som išiel do hĺbky, tak som uznal, že môžeme vyjsť v ústrety klubu, ktorý ho platí. Prišiel som k záveru, že momentálne je lepšie, aby si oddýchol. To isté Marek Hamšík, ktorý bol veľmi vyťažený. Aj to je lepšie riešenie, lebo nemal dlho oddych. A to isté aj Juro Kucka, ktorý je v novom prostredí a teraz hrajú na Juventuse. A je potrebné dať v týchto dvoch prípravných zápasoch šancu aj ďalším hráčom, ktorí v reprezentácii odvádzajú dobré služby," povedal Kozák. Ten má v hlave viacero možností ako absentujúcich nahradiť: "Je viac alternatív, Gyömbér, Ďurica, Saláta, Hubočan. Až štyri možnosti. Za Mareka Hamšíka môže Duda, za Kucku mladí talentovaní chlapci ako napríklad Hrošovský."

 

So zverejnením mena brankára nemal bývalý kouč Košíc žiadny problém: "Do bránky pôjde Novota. Matúš Kozáčik odchytal prakticky všetko a druhí dvaja mu boli vo všetkom na pomoci. Prišiel čas, aby som videl, ako aj oni vyzerajú v zápasoch. A zaslúžia si to."

 

Oba tímy v Žiline nastúpia s čiernymi páskami na rukávoch na znak úcty obetí teroru v Paríži a bude sa držať aj minúta ticha. "Som z toho veľmi smutný. Sú to obrovské tragédie. Celú noc som nespal, keď som to videl. V 21. storočí je toto veľmi zlé," uviedol na margo udalostí hýbucich svetom 61-ročný lodivod SR.

 

Pri absenciách Škrtela a Hamšíka bude mať kapitánsku pásku na rukáve obranca Lokomotivu Moskva Ján Ďurica. "On o tom ešte nevie, ale bude to Jano Ďurica, ktorý má aj vek aj skúsenosti, aby viedol tím. Myslím, že bude dobrý kapitán," usmial sa lodivod SR.

 

Slováci absolvujú proti Islandu jubilejný 250. duel. V rokoch 1939-1944 odohrali Slováci 16 zápasov, k nim pribudlo od roku 1994, v ére samostatného Slovenska, spolu s piatkovým duelom proti Švajčiarsku, ďalších 233 stretnutí. Podľa informácie na oficiálnom webe SFZ v drese s dvojkrížom na prsiach sa predstavilo spolu 270 hráčov, tím viedlo 17 trénerov, Slováci doteraz vyhrali 98 zápasov, zaznamenali 59 remíz a 92 prehier so skóre 351:325. Druhý gól Michala Ďuriša proti Švajčiarsku do siete brankára Bürkiho nesie poradové číslo 350, a ak Slováci v utorok v Žiline uspejú proti Islandu, priblížia sa na dohmat méty 100 výhier.

 

Slovensko a Island odohrali v doterajšej histórii štyri vzájomné zápasy. Bilancia vyznieva v prospech SR (2 víťazstvá, 1 remíza, 1 prehra - pozn.). Naposledy sa oba tímy stretli 12. augusta 2009 v Reykjavíku, kde sa zrodila remíza 1:1, gól hostí strelil Róbert Vittek. Duel pod Dubňom budú pískať rozhodcovia z Poľska. Ako hlavný Pawel Raczkowski, na čiarach mu budú asistovať Konrad Sapela a Michal Obukowicz. Zápas v priamom prenose vysiela TV Markíza.

Slovenskí reprezentanti budú po skompletizovaní zápasového harmonogramu s napätím očakávať žreb EURO 2016, ktorý sa uskutoční v sobotu 12. decembra o 18.00 SEČ v Paríži. Následne by mali po novom roku absolvovať dve stretnutia v marcovom asociačnom termíne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies