Proti Islandu bez najväčších hviezd, ale opäť s cieľom uspieť

NETKY.SK • 16 November 2015, 10:48 • 2 min
Proti Islandu bez najväčších hviezd, ale opäť s cieľom uspieť

ŽILINA - Po víťaznom odskúšaní novopostavenej trnavskej City Areny sa slovenská futbalová reprezentácia presunie do Žiliny, kde v utorok večer (20.45) vo svojom druhom novembrovom medzištátnom prípravnom stretnutí narazí na národný tím Islandu.

slovakia

left justify in out

Práve pod Dubňom absolvovali zverenci Jána Kozáka predstavenia pri púti za historickou účasťou na majstrovstvách Európy. Derniéra A-mužstva SR v úspešnom kalendárnom roku 2015 sa teda odohrá na správnom mieste. "Verím, že bude dobrá športová atmosféra aj v Žiline," povedal 61-ročný tréner Kozák.

Na základe dohody s klubmi a so súhlasom hlavného kouča dostali na Island voľno kapitán Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.) a z rodinných dôvodov aj Dušan Švento (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.). Posledný menovaný z rovnakých príčin absentoval už v piatok proti Švajčiarom. Z prvotného výberu Kozákovi zostalo k dispozícii už iba devätnásť futbalistov. Navyše, po zápase so Švajčiarskom viseli otázniky nad zdravotným stavom Stanislava Šestáka i Norberta Gyömbéra.

"Šesták mal silno nakopnutý priehlavok, obávam sa, že to môže byť horšie. Takisto Gyömbér mal nejaký problém," referoval rodák z Matejoviec nad Hornádom na pozápasovej tlačovej besede. Napriek tomu však fanúšikov ubezpečil, že aj v utorok postaví konkurencieschopnú jedenástku: "Samozrejme, čaká na nás ďalší náročný duel. Plánujem dať príležitosť tiež chalanom, ktorí so Švajčiarmi hrali menej alebo vôbec. Mám pripravenú zostavu, čo divákom znovu ponúkne futbal, na aký sa dá pozerať. Opäť chceme triumfovať."

Proti Islanďanom je bilancia A-tímu SR 2-1-1 pri skóre 7:5, bez výnimky to boli prípravné súboje. Dvanásteho augusta 2009 sa u súpera zrodila remíza 1:1, gól hostí dal Róbert Vittek, z pôvodne nominovaného kádra na novembrový asociačný termín sa na trávnik v Reykjavíku okrem neho dostali Ján Mucha, Stanislav Šesták, Marek Hamšík a Vladimír Weiss.

"Videl som niekoľko ich vystúpení. Musia disponovať silou, keďže na budúcoročný kontinentálny šampionát do Francúzska postúpili priamo. Dookola nasadzujú štrnásť skutočne kvalitných futbalistov. Poznajú sa," uviedol na margo ostrovného protivníka bývalý šéf lavičky MFK Košice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona