Proti islamu sa protestuje aj v Prahe

NETKY.SK • 12 September 2015, 16:36 • 2 min
Proti islamu sa protestuje aj v Prahe

PRAHA - Stovky ľudí prišli dnes popoludní do centra Prahy, aby buď protestovali proti islamu alebo proti xenofóbii. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Tábory sa po hodine od začatia paralelných pochodov stretli na Václavskom námestí. Polícia nateraz podľa Noviniek nemusela zasahovať, potýčky sú iba vo forme slovných útokov.


Demonštráciu proti islamu podporil aj sprievod motorkárov. Kolóna strojov a jazdcov sa vyzdobila českými vlajkami, národnými symbolmi alebo logami prečiarknutých mešít. Motorkárov pozdravil predstaviteľ organizácie Blok proti islamu Martin Konvička. Iba niektorí motorkári sa pri prejazde okolo účastníkov protestov na chvíľu zastavili. Ich prejazd trval približne päť minút a neskomplikoval dopravu.


Demonštrácie sa začali v hornej časti Václavského námestia a zišli sa na nich ako odporcovia prijímania utečencov, tak aj ľudia protestujúci proti rasizmu, xenofóbii a za otvorené hranice.


"Stop islamizácii Európy," bolo jedno z hesiel na transparentoch v tábore proti islamu.


Druhý tábor sa podľa Noviniek pokojne zišiel o niečo nižšie. Prítomní aktivisti mali na transparentoch napísané napríklad heslá ako: "Sťahovanie nie je zločin", "Netvárme sa, že sa nás to netýka" alebo "Nie orbánizácii Európy!".


Cez pražskú magistrálu na nich odporcovia kričali: "Čechy Čechom" alebo "My sme tu doma".


Na tábory dohliadajú príslušníci špeciálnych policajných jednotiek, nateraz nemuseli zasahovať. Cesta oddeľujúca obe niekoľko stočlenné skupiny je prejazdná. Na bezpečnosť premávky dohliada polícia.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies