Proti Írsku aj s Marekom Hamšíkom, viaceré opory nám však budú chýbať

NETKY.SK • 29 September 2020, 13:53 • 2 min
Proti Írsku aj s Marekom Hamšíkom, viaceré opory nám však budú chýbať

BRATISLAVA - Tréner Pavel Hapal v utorok oznámil 26-člennú nomináciu aj na októbrové zápasy v Lige národov v Škótsku a doma s Izraelom, chýbajú v nej zo zdravotných dôvodov brankár Martin Dúbravka aj obranca Dávid Hancko.

slovakia

left justify in out

Všetci traja istí

Slovenská futbalová reprezentácia môže počítať v domácom semifinále baráže ME 2020 s Írskom už aj s kapitánom Marekom Hamšíkom a legionármi z MLS Jánom Gregušom a Albertom Rusnákom. 

 

Súperi 

Slováci odohrajú semifinále play off s Írmi 8. októbra na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne. V prípade postupu do finále nastúpia 12. novembra na pôde víťaza duelu Bosna a Hercegovina - Severné Írsko.

 

img

 

V Lige národov už Slovensko v septembri odohralo prvé dva zápasy, na bratislavskom Tehelnom poli prehralo s rivalom z ČR 1:3, resp. v Izraeli remizovalo 1:1.

 

Bez Škrteľa či Dúbravku

Slovenská brankárska jednotka Martin Dúbravka je dlhodobo zranený a nechytá ani vo svojom anglickom tíme Newcastle United. Skúsený obranca Martin Škrtel síce už ukončil reprezentačnú kariéru, ale za istých okolností by si vedel predstaviť svoj návrat. S niekdajším kapitánom reprezentácie SR mal tréner Pavel Hapal podľa vlastných slov pozitívny rozhovor, ale aj Škrtel má problém a momentálne nehráva za turecký majstrovský tím Basaksehir Istanbul.

 

"Má zdravotný problém, ktorý mu neumožňuje sa pripravovať ani s klubom v Turecku. Povedali sme si, že sa k našej debate ešte vrátime. Na tento zraz nie je k dispozícii zo zdravotných dôvodov," vysvetlil Hapal na utorkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

 

img

 

Nominácia (23+3)
Hapal nominoval na súboj s Írskom 8. októbra v Bratislave (20.45 h) a tiež na dva zápasy Ligy národov Škótsko - Slovensko (11. 10. o 20.45 h v Glasgowe) a Slovensko - Izrael (14.10. od 20.45 h v Trnave) dovedna 23 hráčov do poľa a troch brankárov. Chce tým zamedziť situácii, ktorá vznikla pred necelým mesiacom.

 

Na súboj v Izraeli vtedy neboli zďaleka k dispozícii všetci hráči, ktorí predtým boli v kádri doma proti Čechom. "Po septembrových skúsenostiach, keď sa nám hneď v prvom zápase dvaja futbalisti zranili a zdravotné problémy aj ďalšie okolnosti vyradili ďalších, nás napokon v Izraeli bolo málo. Preto sme teraz urobili cielene väčšiu nomináciu," vysvetlil Hapal.

 

Situácia okolo koronavírusu 

K súčasnej zhoršujúcej sa situácii so šírením koronavírusu a možným celoplošným zákazom futbalu od 1. októbra na Slovensku Hapal poznamenal: "Trochu som aj očakával, že sa to stane. A musím to, samozrejme, rešpektovať. Podrobil som sa testu v Česku aj po príchode na Slovensko - som negatívny. Budem ešte minimálne trikrát testovaný. Dúfam, že všetci hráči prídu negatívni. Budeme zatvorení v tzv. bubline, čo už máme tak trochu odskúšané. Verím, že na to budeme pripravení."

 

img

 

Mak nehráva, ale je skúsený
Na otázku, prečo sa v nominácii objavil ofenzívny Róbert Mak, keď na svojom novom pôsobisku vo Ferencvárosi Budapešť zatiaľ nehráva, reprezentačný tréner odpovedal: "Takmer štvrtý týždeň sa pripravuje so svojím mužstvom. Začali sme viac komunikovať aj s kondičnými trénermi, po fyzickej stránke je pripravený. Najmä je to jeden z najskúsenejších hráčov, odohral takmer celú predchádzajúcu kvalifikáciu. Jeho skúsenosti nám môžu pomôcť."
 

Strata Hancka je citeľná
Hapal sa vyjadril aj k bolestivému postu ľavého obrancu. "Je to dlhodobý problém. Dávid Hancko je zranený, preto dostane priestor Róbert Mazáň, ktorý odohral tri dobré zápasy dobré za Mladú Boleslav. Rozhodli sme sa nominovať viac krajných obrancov, aj Lukáša Pauscheka, ktorý je alternatíva na obe strany obrany," doplnil reprezentačný tréner.

 

img

 

Nominácia SR na semifinále play off EURO 2020 s Írskom (8. októbra, NFŠ, 20.45) a zápasy Ligy národov v Škótsku (11. októbra, Glasgow, 20.45 SELČ) a s Izraelom (14. októbra, Trnava, 20.45):

brankári: Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Dušan Kuciak (Lechia Gdaňsk)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Norbert Gyömbér (Perugia Calcio), Denis Vavro (Lazio Rím), Róbert Mazáň (FK Mladá Boleslav), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava)

stredopoliari: Marek Hamšík (PFC Ta-lien), Ján Greguš (Minnesota United), Albert Rusnák ml. (Real Salt Lake), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Lukáš Haraslín (US Sassuolo), Jaroslav Mihalík (Lechia Gdaňsk), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť)

útočníci: Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam), Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Ivan Schranz (FK Jablonec)

 

náhradníci:

brankári: Adam Jakubech (KV Kotrijk), Dominik Holec (Sparta Praha)

hráči: Dominik Kružliak (FC 1904 DAC Dunajská streda), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard), Jakub Holúbek (Piast Gliwice), Jakub Považanec (FK Jablonec), Erik Sabo (Fatih Karagümrük), Miroslav Káčer (Viktoria Plzeň), Jakub Hromada (Slovan Liberec), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Erik Jirka (CD Mirandes), Pavol Šafranko (Sepsi OSK), Samuel Mráz (Zaglebie Lubin), Adam Zreľák (1. FC Norimberg)

 

program SR v 2. skupine B-divízie LN 2020/2021:

3. kolo: 11. októbra: Škótsko - SR (Glasgow, 20.45)

4. kolo: 14. októbra: SR - Izrael (Trnava, 20.45)

5. kolo: 15. novembra: SR - Škótsko (Trnava, 15.00)

6. kolo: 18. novembra: ČR - SR (Praha, 20.45)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies