Proti Francúzsku odštartujeme v modrých dresoch a so Staňom v bránke

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 10:35 • 2 min
Proti Francúzsku odštartujeme v modrých dresoch a so Staňom v bránke

Helsinki - Slovenskí hokejoví reprezentanti odštartujú na 77. majstrovstvách sveta v Helsinkách v bránke s Rastislavom Staňom. Pred piatkovým otváracím duelom šampionátu s Francúzskom to oznámil tréner Vladimír Vůjtek.

slovakia

left justify in out

"Chytať bude Rasťo Staňa. Rozhodla jeho dlhodobá výborná forma a v prípravných zápasoch neurobil chybu, tak sme ten prvý duel nechali naňho," uviedol Vůjtek po piatkovom dopoludňajšom rozkorčuľovaní.

Slováci nastúpili proti Francúzsku v Hartwall Aréne o 15.15 SELČ v modrých dresoch. "Vlani nás v závere základnej skupiny potrápili. Je to mužstvo, ktoré išlo výrazne hore. Pre nás bude akékoľvek víťazstvo znamenať dobrý vstup do turnaja. Je to otvárací duel šampionátu a od neho sa môže veľa odvíjať," pokračoval hlavný tréner.

Vůjtek už vo štvrtok vymenil centrov prvého a tretieho útoku. V prvej formácii tak nastúpi Mário Bližňák, ktorý bude mať na krídlach Branka Radivojeviča a Tomáša Kopeckého. V treťom sa predstaví Roman Kukumberg s Michelom Miklíkom a Tomášom Záborským. Na oficiálnej súpiske zatiaľ figuruje 22 mien, z toho traja brankári, sedem obrancov a dvanásť útočníkov. Na svoju šancu čakajú útočníci Marcel Haščák a Marko Daňo ako i obranca Ivan Švarný.

Dres s kapitánskym "céčkom" ponesie na šampionáte Miroslav Šatan, ktorý patril k lídrom strieborného tímu na vlaňajších MS. Jeho asistentmi sú Branko Radivojevič a Tomáš Kopecký.

Zostava proti Francúzsku: Staňa (Janus) - Sekera, Mezei, Sersen, Ďaloga, Jurčina, Vydarený, Mihálik - Radivojevič, Bližňák, Kopecký - Šatan, Stümpel, L. Hudáček - Miklík, Kukumberg, Záborský - Bartek, Ölvecký, Surový



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies