Proti Čechom s Lacom v bránke, deň pred sa analyzovalo

NETKY.SK • 17 Február 2014, 11:46 • 2 min
Proti Čechom s Lacom v bránke, deň pred sa analyzovalo

SOČI - V bránke s Jánom Lacom a bez rošád v zostave nastúpia slovenskí hokejisti na kvalifikačný zápas olympijského štvrťfinále.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pred utorňajším derby proti Česku na štandardný tréning vykorčuľovali dobrovoľne len niektorí hráči, ostatní sa pripravovali v kabínach a posilňovniach. 

Na ľade sa naozaj už nič objavné nedá vymyslieť, mužstvo odohralo cez víkend dva zápasy, tretí ho čaká na ďalší deň a ak by postúpilo, bolo by to štyri duely v piatich dňoch. Dôležitejšia je taktická príprava a vzhľadom na súpera aj tá mentálna. Pre trénera Vladimíra Vůjteka ako pre občana krajiny súper má toto stretnutie tímov z bývalej spoločnej hokejovej školy naozaj špeciálny nádych. "Pre fanúšikov to bude veľmi atraktívny zápas. Pre mňa tiež, čo si budeme hovoriť.... Som Čech a vždy sú to špecifické zápasy. A keď Česi vypadnú, určite nebudem smútiť. Posledný veľký zápas sme vyhrali my a uvidíme, ako to dopadne po dvoch rokoch," uviedol Vůjtek.

Vtedy v Helsinkách to dopadlo skvele, Slováci vyhrali 3:1 a postúpili senzačne do finále. Ako tvrdí tréner, súboj vyhrali hráči na ľade, ale pomohla k tomu dokonalá predzápasová analýza súpera. "Podarilo sa nám tam pár vecí. Napríklad, keď sme počas presilovky vystihli prihrávku Plekanca, ktorú sme mali na videu a mali sme ju nacvičenú. Mišo Handzuš presne vedel, že tam tá prihrávka pôjde, vletel do nej a Miro Šatan potom rozhodol," zaspomínal Vůjtek a významne dodal: "Ten zápas si budem do smrti pamätať, získali sme striebro. Dovtedy sme boli iba niekde na 'zemiakovej' pozícii a vďaka tomuto víťazstvu sme sa dostali do finále. A to pre mužstvo ako Slovensko nebýva každý rok. Je to zážitok na celý život."

Vůjtek aj v olympijskom Soči prízvukoval dôležitosť prípravy a analýz, no s dôrazom na vlastný tím: "Teraz musíme pripraviť najmä seba, na kolektívnu hru a na systém, ktorý chceme hrať. Čo budú hrať Česi, to je už ich problém. My sa musíme zamerať na seba a na svoju taktiku. Kto bude hrať dôslednejšie svoj systém, ten vyhrá."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies