Protesty v Madride skončili zrážkami s políciou

NETKY.SK • 15 December 2013, 10:51 • 2 min
Protesty v Madride skončili zrážkami s políciou

MADRID - Protesty boli zamerané proti návrhu zákona z dielne konzervatívnej vlády premiéra Mariana Rajoya, ktorý okrem iného zavádza vysoké pokuty za nelegálne demonštrácie.

slovakia

left justify in out

Protesty proti zákonu o demonštráciách v Madride vyústili do zrážok s políciou, ktoré si vyžiadali najmenej 23 zranených vrátane 14 členov bezpečnostných síl. Informovali o tom v noci na nedeľu záchranári. Najmenej siedmich demonštrantov počas akcie pred španielskym parlamentom zatkli. K zrážkam došlo podľa polície po tom, čo asi 4 000 účastníkov protestu postavilo v starom meste barikády a niektorí začali na policajné autá hádzať kamene a fľaše. Protesty boli zamerané proti návrhu zákona z dielne konzervatívnej vlády premiéra Mariana Rajoya, ktorý okrem iného zavádza vysoké pokuty až do 30 000 eur za nelegálne demonštrácie v blízkosti parlamentu či pálenie štátnej vlajky. Tisíceurová pokuta hrozí aj za urážku alebo ohrozenie polície počas demonštrácií. Návrh ešte musí schváliť parlament.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona