Protesty v Kyjeve si už vyžiadali vyše 1200 zranených

NETKY.SK • 31 Január 2014, 10:58 • 2 min
Protesty v Kyjeve si už vyžiadali vyše 1200 zranených

KYJEV - Násilie sprevádzajúce masové protivládne protesty v Kyjeve si od ich vypuknutia koncom novembra vyžiadalo zranenia viac ako 1200 účastníkov.

slovakia

left justify in out

Samospráva ukrajinskej metropoly to uvádza v štvrtkovom vyhlásení, z ktorého cituje ruský spravodajský portál RIA Novosti. V období od 30. novembra 2013 do 30. januára 2014 podľa neho kyjevskí lekári ošetrili 1231 protestujúcich, z ktorých 681 bolo hospitalizovaných. Vyhlásenie tiež uvádza, že v miestnych nemocniciach sa momentálne nachádza 63 zranených demonštrantov. Podľa údajov RIA Novosti bezpečnostné zložky na Ukrajine v súvislosti s nepokojmi zadržali dokopy 234 osôb, z ktorých 140 skončilo vo väzbe. Ukrajinský parlament v stredu večer schválil amnestiu pre opozičných aktivistov, podmienil ju však uvoľnením okupovaných úradov. Ešte v utorok odstúpil ukrajinský premiér Mykola Azarov a parlament zrušil kontroverzné zákony namierené proti demonštrantom, opozícia však všetky doterajšie ústupky označila za nepostačujúce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies