Protesty v Egypte si vyžiadali život jedného človeka, dvaja policajti utrpeli zranenia

NETKY.SK • 25 Január 2015, 14:48 • 2 min
Protesty v Egypte si vyžiadali život jedného človeka, dvaja policajti utrpeli zranenia

KÁHIRA - Život jedného človeka si dnes v egyptskom meste Alexandria vyžiadali protesty, ktorými si priaznivci islamistickej organizácie Moslimské bratstvo pripomínajú výročie povstania, v dôsledku ktorého v roku 2011 padol režim autoritárskeho vládcu Husního Mubaraka, a k moci sa dostalo Moslimské bratstvo.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na egyptské bezpečnostné zdroje.
      

Podľa egyptského ministerstva vnútra demonštrant v Alexandrii podľahol zraneniam, ktoré utrpel po výstrele z brokovnice. Predstaviteľ ministerstva však vylúčil, že zbrane proti demonštrantom použili poriadkové sily.
      

Pri inom incidente, ku ktorému došlo pred vchodom do športového klubu v egyptskej metropole Káhira, utrpeli pri výbuchu bomby zranenia dvaja príslušníci polície.
      

Polícia s podporou príslušníkov ozbrojených síl na obrnených vozidlách uzavrela v Káhire všetky strategické komunikácie vrátane tých, ktoré vedú na známe námestie Tahrír.
      

Očitý svedok pre agentúru Reuters uviedol, že priaznivcov zosadeného islamistického prezidenta a bývalého vodcu Moslimského bratstva Muhammada Mursího, ktorí sa v blízkosti námestia Tahrír zhromaždili, obkľúčili poriadkové sily. Tie zasahovali aj na káhirskom Ramzesovom námestí, kde proti demonštrantom použili slzotvorný plyn.
      

Slzotvorný plyn použila polícia aj na rozohnanie demonštrácie v káhirskej štvrti Mataríja, kde sa zišlo približne 900 demonštrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies