Protesty v americkom Minneapolise pokračovali už štvrtú noc

NETKY.SK • 30 Máj 2020, 11:20 • 2 min
Protesty v americkom Minneapolise pokračovali už štvrtú noc

MINNEAPOLIS - Protesty proti smrti neozbrojeného muža čiernej pleti, ktorý v americkom meste Minneaopolis, štát Minnesota, zomrel po zásahu belošského policajta, pokračovali aj napriek zákazu vychádzania až do piatkových neskorých večerných hodín, pričom nepokoje vypukli aj v ďalších mestách na území Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Policajná brutalita

Demonštranti vyšli do ulíc Minneapolisu na americkom Stredozápade už štvrtú noc po sebe, aby vyjadrili rozhorčenie nad smrťou 46-ročného Georgea FloydaNepokoje pokračovali i napriek tomu, že minneapoliský policajt bol v piatok pre Floydovu smrť obvinený z vraždy tretieho stupňa a zo zabitia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa piece of shit (@spercyx),

 

Floyd bol zatknutý za priestupok

Na videu, ktoré sa v utorok objavilo na internete, je policajt Derek Chauvin zachytený, ako v pondelok 25. mája najmenej päť minút tlačí kolenom na krk neozbrojeného, spútaného a ležiaceho Afroameričana. Floyd - zatknutý predtým za priestupok - sa sťažoval na bolesť a kričal, že nemôže dýchať. Postupne sa prestal hýbať aj rozprávať. Zomrel krátko na to, po prevoze do nemocnice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ALEXANDER ORTIZ (@alexanderortiz550),

 

Násilné protesty

Video sa rýchlo rozšírilo na internete a spustilo v Minneapolise protesty, ktoré nakoniec vyústili do násilia a rabovania.

Za vraždu tretieho stupňa možno v Minnesote dostať maximálny trest 25 rokov väzenia. Kaucia je stanovená na pol milióna dolárov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LUXURY FREAK (@luxury_freak),

 

Zákaz nočného vychádzania

Zákaz nočného vychádzania bol v Minneapolise vyhlásený v piatok, platí od 20.00 h miestneho času a "pre možnosť ďalších občianskych nepokojov či výtržností" bol predĺžený aj na víkendové dni, citovala agentúra DPA z vyhlásenia starostu Minneapolisu Jacoba Freya. Viac sa dozviete v článku "Nepokoje v Minneapolise sa stupňujú, vláda USA už do mesta povolala aj Národnú gardu"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Forrest James (@forrestfuckinjames),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies