Protesty proti zabitiu černošského tínedžera v meste Ferguson začali slabnúť

NETKY.SK • 20 August 2014, 15:33 • 2 min
Protesty proti zabitiu černošského tínedžera v meste Ferguson začali slabnúť

FERGUSON - Protesty v meste Ferguson v americkom štáte Missouri proti zabitiu mladého černocha začali v utorok po piatich dňoch konečne slabnúť.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Associated Press sa na nich zúčastňuje oveľa menej ľudí ako na ich začiatku a nemajú už násilný charakter. Do oblasti má v blízkom čase doraziť aj minister spravodlivosti a zároveň generálny prokurátor Eric Holder. Chce sa tam stretnúť s členmi Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorí preverujú okolnosti zabitia mladého Afroameričana policajtom. Policajti počas demonštrácií doteraz zatkli 47 ľudí.

 

Masové demonštrácie vo Fergusone pred týždňom vyvolalo zabitie 18-ročného černocha Michaela Browna. Udalosť začala byť spájaná s rasizmom. Hnev vyvolal najmä fakt, že mladík bol v čase incidentu neozbrojený. Neskoršia pitva ukázala, že Browna zasiahlo celkovo šesť projektilov. Guvernér Missouri Jay Nixon v reakcii na demonštrácie vyhlásil v uliciach asi 20-tisícového Fergusonu núdzový stav a zákaz nočného vychádzania, opatrenie však v pondelok zrušil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies