Protesty proti Kaliňákovi pokračujú, objavujú sa nové dôkazy

NETKY.SK • 21 August 2016, 12:53 • 2 min
Protesty proti Kaliňákovi pokračujú, objavujú sa nové dôkazy

BRATISLAVA - Protesty proti ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD) pokračujú.

slovakia

left justify in out

Opozícia ľudí aj na tento pondelok 22. augusta zvoláva pred bytový komplex Bonaparte, v ktorom si premiér Robert Fico (Smer-SD) prenajíma byt od podnikateľa Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov.

 

Opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA žiadajú Kaliňákov odchod pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka. Minister pôvodne popieral akýkoľvek vzťah s Bašternákom, neskôr však priznal, že od neho kúpil podiel vo firme B. A. Haus. Podľa opozície ide o "záhadný" obchod. Koalícia za Kaliňákom stojí.

 

Opozícia hovorí o nových dôkazoch o systéme korupcie a podvodoch na DPH. Do kauzy už je okrem premiéra Fica, ministra Kaliňáka a podvodníka Bašternáka podľa nej "namočený aj bývalý minister Ján Počiatek a viacerí prokurátori a vyšetrovatelia". Na pódiu by v pondelok mali k ľuďom prehovoriť aktivisti, ktorí dlhodobo bojujú za lepšie Slovensko. "Hrať bude Tomáš Pohorelec band," avizujú organizátori, ktorými sú strany SaS a OĽaNO-NOVA.

 

SaS a OĽaNO-NOVA chcú celú kauzu Bašternáka a Kaliňáka ľuďom priblížiť čo najviac. Vysvetľujú ju aj v časopise, ktorý vydali a distribuujú ho do slovenských domácností.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies