Protesty proti jadrovému úložisku odpadu vo Francúzsku prerástli do násilností

NETKY.SK • 16 August 2017, 06:41 • 2 min
Protesty proti jadrovému úložisku odpadu vo Francúzsku prerástli do násilností

PARÍŽ - Demonštrácia proti plánovanému zriadeniu úložiska jadrového odpadu v obci Bure na východe Francúzska prerástla v utorok večer do násilností, ktorých dôsledkom bolo zranenie viacerých demonštrantov a policajtov.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na spravodajský kanál Franceinfo. Bezpečnostné zložky použili slzotvorný plyn a vodné delo proti násilným demonštrantom, ktorí útočili kameňmi a zápalnými fľašami. Podľa rôznych odhadov sa na utorňajšom proteste zúčastnilo 300-1000 osôb.

 

V danej časti Francúzska je plánované zriadenie podzemného úložiska jadrového odpadu, čo vníma kriticky aj susedné Nemecko, keďže ide o región ležiaci blízko spoločnej hranice. Očakáva sa, že výstavba sa začne v priebehu nasledujúceho desaťročia, projekt však musí najskôr prejsť schvaľovacím konaním.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies