Protestujúci zamestnanci zablokovali továreň, PSA dováža súčiastky vrtuľníkmi

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 12:37 • 2 min
Protestujúci zamestnanci zablokovali továreň, PSA dováža súčiastky vrtuľníkmi

PARÍŽ - Francúzska skupina PSA Group, výrobca automobilov Peugeot a Citroën, musí využívať helikoptéry na vyzdvihnutie komponentov od dodávateľa, z továrne v meste Sept-Fons, ktorú zamestnanci zablokovali pre obavy o prácu.

slovakia

left justify in out

Francúzsky minister financií Bruno Le Maire dnes v televízii BFM varoval, že vláda prijme "nevyhnutné opatrenia", ak pracovníci nezrušia blokádu, čo naznačuje možný policajný zásah.

 

Zamestnanci v továrni, ktorú prevádzkuje spoločnosť GM&S, sa snažia dosiahnuť lepšie podmienky v rámci očakávaného prevzatia problematického závodu.

 

GM&S je dôležitým dodávateľom automobilovej skupiny PSA Group, ktorá jej sľúbila zmluvy a investície za 40 miliónov eur, aby závod udržala v prevádzke.

 

Hovorca PSA Pierre-Olivier Salmon uviedol, že blokáda môže prinútiť výrobcu automobilov, aby prehodnotil svoje návrhy financovania. A dodal, že kým sa nenájde riešenie, budú dodávky komponentov zo závodu v meste Sept-Fons zabezpečovať dva vrtuľníky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona