Protestujúci učitelia doniesli politikom tri oriešky pre Popolušku

NETKY.SK • 10 December 2012, 13:28 • 2 min
Protestujúci učitelia doniesli politikom tri oriešky pre Popolušku

Protestujúci učitelia doniesli politikom tri oriešky pre Popolušku - Politika Ani chladné počasie a sneh neodradili necelú stovku učiteľov z Púchova, Myjavy, Dubnice nad Váhom, Trenčína či Ilavy, aby prišli do hlavného mesta vyjadriť svoju nespokojnosť so

slovakia

left justify in out

imgAni chladné počasie a sneh neodradili necelú stovku učiteľov z Púchova, Myjavy, Dubnice nad Váhom, Trenčína či Ilavy, aby prišli do hlavného mesta vyjadriť svoju nespokojnosť so situáciou v školstve. Pred Úradom vlády SR prečítali list, ktorý odniesli do podateľne Úradu vlády, Prezidentského paláca a parlamentu. Okrem toho predstaviteľom štátu priniesli "tri oriešky pre Popolušku".

Postoj vlády k učiteľom totiž prirovnali k vzťahu macochy a Popolušky. "Tá však dostala aspoň tri oriešky, my často figu borovú," povedal učiteľ z púchovského gymnázia Ivan Gajdoš. Situácia v školstve sa podľa učiteľov za posledných 20 rokov napriek sľubom každej vlády zhoršuje. "Prišli sme vám povedať, že vašich bohumilých päť percent nechceme. Nechceme odrobinky a ohryzky, ktoré nám hádžete pod stôl. To je pod našu dôstojnosť," dodal.

Učitelia držali nad hlavami transparenty s heslami ako Gymnázium z Púchova, charakter si uchová, Pán minister Čaplovič, neurobil pre nás nič či Komenský by sa v hrobe obracal. Protestné zhromaždenie začali aj ukončili spievaním študentskej hymny Gaudeamus igitur.


Predseda školských odborárov Pavel Ondek štrajk podľa Gajdoša "poondekoval". Dnešný protest môže byť podľa neho poslednou iskierkou nádeje. 

"Veľmi dobre sme vedeli, že nás tu dnes nebude obrovská masa a že našimi politikmi môže pohnúť len obrovská masa. Možno sme tou poslednou iskierkou, ktorá môže niečo zapáliť. Neostáva nič iné len v to dúfať,"povedal učiteľ. Dodal, že gymnázium by bolo ochotné znova sa zapojiť do ostrého štrajku. V púchovskom gymnáziu a vo väčšine škôl, ktoré prišli protestovať, sa dnes neučí.

Na proteste vystúpil na podporu učiteľov aj študent z Gymnázia v Púchove Roman Špaček. Asi 350 študentov z tohto gymnázia podpísalo list, v ktorom vyzývajú vládu, aby splnila požiadavky učiteľov. List zaslali premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD).
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies