Protestný pochod Rómov k Ústavnému súdu sa napokon neuskutočnil

NETKY.SK • 11 Október 2014, 15:55 • 2 min
Protestný pochod Rómov k Ústavnému súdu sa napokon neuskutočnil

KOŠICE - Ohlásený protestný pochod nespokojných Rómov k sídlu Ústavného súdu v Košiciach sa dnes nekonal. Ako pre TASR uviedol predseda Strany rómskej únie na Slovensku (SRÚS) František Tanko, bol zrušený pre to, lebo organizátori nestihli zabezpečiť potrebné povolenia.

slovakia

left justify in out

„Pochod však bude určite do konca mesiaca,“ vyhlásil. Počas pochodu chcú Rómovia podľa Tanka vyzvať Ústavný súd, aby spravodlivo posúdil zákon, ktorý hovorí o aktivačných prácach pre nezamestnaných. „My nechceme nútené práce, chceme prácu aspoň za minimálnu mzdu,“ povedal predseda SRÚS.
      

Tanko je presvedčený, ako pred časom vyhlásil, že milióny z eurofondov sa v konečnom dôsledku k Rómom nedostali a všetko sa rozkradlo. Už v auguste oznámil, že zorganizuje demonštrácie v okresných mestách za riešenie rómskej problematiky na Slovensku a lepšie využívanie eurofondov smerovaných na tento účel. „Rómsky problém treba riešiť okamžite. Za 22 rokov sa vlastne nič nezmenilo,“ dodal Tanko.
      

Potom vystúpil na zhromaždení na košickom sídlisku Luník IX. Vyhlásil, že má dôkazy o rozkrádaní eurofondov a prítomným niekoľkým desiatkam obyvateľov ukázal zložku, ktorú nazval zmluvou na 1,5 milióna eur. „To sú peniaze, ktoré mali ísť Rómom, ale gadžo si za ne postavil domov dôchodcov,“ povedal Tanko. Jeho slová sa však nestretli s väčšou odozvou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies