Protest taxikárov proti spoločnosti Uber v Budapešti pokračuje

NETKY.SK • 19 Január 2016, 09:42 • 2 min
Protest taxikárov proti spoločnosti Uber v Budapešti pokračuje

BUDAPEŠŤ - Protest taxikárov proti činnosti súkromnej platformovej spoločnosti Uber pokračuje po tom, čo dnes nedošlo k dohode medzi ich predstaviteľmi a budapeštianskym starostom Istvánom Tarlósom. Podľa agentúry MTI vyše sto taxikárov svojimi vozidlami ochromili dopravu v centre Budapešti.

slovakia

left justify in out

Štvorica predstaviteľov taxikárov rokovala zhruba hodinu na magistráte, kde predpoludním odovzdali svoju petíciu. Po schôdzke oznámili, že Tarlós im vyjadril iba principiálnu podporu, preto sa s policajným sprievodom vrátili späť k blokáde.

 

Delegácia taxikárov navštívila popoludní aj príslušné štátne orgány - úrad pre dopravu, rezort národného hospodárstva, centrálu daňového úradu, ale aj kanceláriu Uberu, kde žiadali informácie o tom, kedy budú ich požiadavky splnené.

Minister riadiaci úrad vlády János Lázár v parlamente pred novinármi vyhlásil, že kabinet sa so vzniknutou situáciou bude zaoberať v stredu.

 

Žlté taxíky od skorého rána blokujú s výnimkou jedného jazdného pruhu v každom smere križovatku ciest Bajcsy-Zsilinszky a Attilu Józsefa, informovala budapeštianska polícia (BRFK). Taxikári, ktorí na čelnom skle umiestnili nápis "Uber - No, thanks!" (Uber - Ďakujeme, nie), obsadili aj jazdné pruhy autobusov, preto spoje liniek 9 a 105 premávali s meškaním. K incidentom počas demonštrácie nedošlo, v okolí ale vznikli veľké zápchy.

 

Na Facebooku organizátori protestu žiadali zrušiť "protiprávny stav a zakázať činnosť ilegálnych prepravcov osôb, akým je aj Uber". V prípade Uber požadujú vyriešiť okamžité vypnutie jej aplikácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona