Protest proti úsporným opatreniam prerástol do násilností

NETKY.SK • 20 Júl 2012, 06:57 • 2 min
Protest proti úsporným opatreniam prerástol do násilností

Protest proti úsporným opatreniam prerástol do násilností - Politika Španielska polícia rozohnala gumovými projektilmi demonštrantov, ktorí v Madride protestovali proti novému vládnemu balíku úsporných opatrení, oznámila dnes televízia BBC. Policajti zasi

slovakia

left justify in out

Španielska polícia rozohnala gumovými projektilmi demonštrantov, ktorí v Madride protestovali proti novému vládnemu balíku úsporných opatrení, oznámila dnes televízia BBC. 
      Policajti zasiahli, keď rozvášnení protestujúci začali podpaľovať odpadkové koše v blízkosti budovy parlamentu v centre Madridu. Najmenej šesť osôb utrpelo zranenia a sedem skončilo vo väzbe.
      Desaťtisíce Španielov vyšli do ulíc prejaviť svoju nespokojnosť v deň, keď španielsky parlament schválil nový balík úsporných opatrení, ktorého cieľom je upokojiť finančné trhy a znížiť náklady na obsluhu španielskeho dlhu.
      Súčasťou opatrení v celkovej výške 65 miliárd eur je zvýšenie dane z pridanej hodnoty, obmedzenie odmien vo verejnom sektore, zníženie podpôr v nezamestnanosti či obmedzovanie rozpočtov jednotlivých ministerstiev.
      V Madride, Barcelone a ďalších mestách protestovali vo štvrtok proti "olupovaniu" zo strany vlády zamestnanci verejného sektora, vrátane hasičov, policajtov a pracovníkov rezortu školstva a zdravotníctva. 
      Na stranu demonštrantov sa pridala opozícia, podľa ktorej sa kabinet premiéra Mariana Rajoya iba prispôsobuje tlaku Bruselu a nevníma skutočnosť, že ďalšie škrty už obyvatelia krajiny neunesú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies