Protest proti ofenzíve Izraela nenašiel pochopenie

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 15:43 • 2 min
Protest proti ofenzíve Izraela nenašiel pochopenie

GLASGOW - Malajzijský dráhový cyklista Azizulhasni Awang počas štvrtkového šprintu mužov na XX. hrách Commonwealthu v škótskom Glasgowe použil rukavice s nápisom "Zachráňte Gazu" v súvislosti s ofenzívou Izraela v Pásme Gazy proti palestínskemu hnutiu Hamás.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný športovec dostal od organizátorov varovanie, že v prípade opakovania tohto prehrešku ho môžu vylúčiť z podujatia. Od vedenia vlastnej výpravy tiež dostal napomenutie.

 

Malajzijčan po postupe do štvrťfinále ukázal tento nápis priamo do televíznej kamery. V piatok už Azizulhasni Awang štartoval v čiernych rukaviciach bez akýchkoľvek nápisov. Podľa riaditeľa Commonwealth Games Mika Hoopera bolo konanie športovca z Malajzie nevhodné. Dráhový cyklista údajne priznal chybu a uvedomuje si možné následky v prípade ďalšieho podobného konania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona