Protest proti časopisu Charlie Hebdo v Kábule sa zmenil na násilie

NETKY.SK • 31 Január 2015, 19:18 • 2 min
Protest proti časopisu Charlie Hebdo v Kábule sa zmenil na násilie

KÁBUL - Protest v afganskom hlavnom meste Kábul proti francúzskemu satirickému časopisu Charlie Hebdo sa dnes zmenil na násilnú zrážku medzi poriadkovou políciou a demonštrantmi. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na afganskú políciu.

slovakia

left justify in out

Niekoľko stoviek demonštrantov sa dnes popoludní zhromaždilo vo východnej časti Kábulu na protest proti tomu, že magazín zverejňuje satirické karikatúry zobrazujúce islamského proroka Mohameda.
      

Podľa polície sa protesty začali pokojne, ale skupina ozbrojených provokatérov začala blokovať ulice, hádzať kamene a strieľať do prítomných policajtov. Tí zareagovali privolaním posíl a streľbou do vzduchu, aby dav rozohnali.
      

V jednej chvíli sa dav pokúsil zaútočiť na niektoré vládne budovy a miestnu banku, ale zablokovala ho polícia. Osem demonštrantov utrpelo zranenia a pri streľbe bol zranený aj jeden policajný príslušník.
      

Predstaviteľ polície ešte uviedol, že nikoho nezatkli a incident vyšetrujú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies