Protest narušil londýnsky koncert Izraelskej filharmónie, vysielaný BBC

NETKY.SK • 2 September 2011, 14:07 • 2 min
Protest narušil londýnsky koncert Izraelskej filharmónie, vysielaný BBC

Protest narušil londýnsky koncert Izraelskej filharmónie, vysielaný BBC

slovakia

left justify in out

img

Protest na podporu Palestínčanov zmaril vo štvrtok večer vystúpenie Izraelskej filharmónie v londýnskej koncertnej sále Royal Albert Hall a prinútil BBC zrušiť priamy rozhlasový prenos koncertu. Oznámila to BBC.
      Aktivisti Kampane palestínskej solidarity telefonovali, aby BBC zrušila koncert a vyzvala ľudí na bojkotovanie akcie. Orchester mal vystúpiť v rámci výročnej letnej série koncertov, ktorú BBC vysiela v priamom rozhlasovom prenose od roku 1941. Výkriky a pískanie sa ozvali v okamihu, kedy mal orchester pod vedením šéfdirigenta Zubina Mehtu začať hrať husľový koncert Maxa Brucha.
      "Je nám ľúto, že v dôsledku trvalého rušenia divákov v koncertnej sále, ktoré ovplyvnilo schopnosť počuť hudbu, bol koncert Izraelskej filharmónie stiahnutý z vysielania," uviedla v komuniké BBC. Dodala, že protestujúci narušili koncert štyrikrát a ochranka musela vyviesť zo sály 30 ľudí.
      BBC protesty očakávala a zaviedla preto vopred mimoriadne bezpečnostné opatrenia, vrátane kontroly dámskych kabeliek.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies