Protest budapeštianskych taxikárov proti Uber sa predčasne skončil

NETKY.SK • 21 Január 2016, 16:17 • 2 min
Protest budapeštianskych taxikárov proti Uber sa predčasne skončil

BUDAPEŠŤ - Maďarskí taxikári, ktorí protestovali v centre Budapešti proti činnosti súkromnej platformovej spoločnosti Uber od pondelňajšieho rána (18.1.), dnes popoludní predčasne ukončili blokovanie jazdných pruhov v okolí Alžbetinho námestia.

slovakia

left justify in out

Polícia v stredu (20.1.) vzala na vedomie zámer taxikárov pokračovať v proteste a povolila predĺžiť demonštráciu až do piatkovej polnoci (22.1.).

V stredu ich vláda vyzvala, aby prerušili demonštráciu. Štátny tajomník vlády, zodpovedný za komunikáciu Bence Tuzson, ponúkol predstaviteľom taxikárov rokovanie.

 

Ako povedal, kabinet sa domnieva, že taxikári majú pravdu, preto si s ich zástupcami sadne za rokovací stôl. Dovtedy by však taxikári mali demonštráciu prerušiť.

 

Štátny tajomník na otázku servera vyhlásil, že vláda činnosť spoločnosti Uber nezakáže, ale v oblasti prepravy osôb je nutné, aby pre každého platili rovnaké pravidlá. "Sú potrebné jednotné právne i daňové predpisy," zdôraznil s poznámkou, že voči tým, ktorí porušia platné zákony, budú uplatnené sankcie.

Taxikári pôvodne pohrozili aj celoštátnym štrajkom. Na Facebooku organizátori protestu žiadali zrušiť "protiprávny stav a zakázať činnosť ilegálnych prepravcov osôb, akým je aj Uber". V prípade Uber požadujú vyriešiť okamžité vypnutie jej aplikácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies