Prostredníctvom webu ĽudiaĽuďom.sk venovali darcovia už milión eur

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 12:21 • 2 min
Prostredníctvom webu ĽudiaĽuďom.sk venovali darcovia už milión eur

BRATISLAVA – Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk dnes prekonal magickú hranicu 1.000.000 darovaných eur. Za takmer päť rokov fungovania portálu využilo možnosť podporiť výzvy viac ako 24.000 darcov, ktorí poslali spolu takmer 40.000 darov.

slovakia

left justify in out

"Ďakujeme nielen darcom, ale všetkým, ktorí verili nášmu projektu a ktorí pri ňom stáli," povedal pri tejto príležitosti Roland Kyška, riaditeľ neziskovej organizácie ĽUDIA ĽUĎOM.

 

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi. Súčasťou portálu sú samostatné platformy, ktoré pomáhajú sprostredkovať dobrovoľnícku prácu (Dobrovolnici.LudiaLudom.sk), organizovať benefičné aukcie (Aukcie.LudiaLudom.sk) v prospech výziev z portálu, či platforma Kamoši z webu (kamosizwebu.sk), ktorá vznikla na podporu detí zo sociálne slabých skupín a vylúčených spoločenstiev.

 

"Medzi doteraz najúspešnejšie projekty portálu patria napríklad Vianoce v lete, spolupráca s Vilom Rozborilom pri tvorbe relácie V siedmom nebi či projekt Veslovanie pre Sýriu, pri ktorom sa zbierali finančné prostriedky na pomoc utečencom v Sýrii a výstavbu kliniky v provincii Deir Mar Elian," uviedla PR manažérka ĽUDIA ĽUĎOM Natália Báreková.

 

Pripomenula taktiež pomoc pre detskou mozgovou obrnou postihnutého Tobiasa Labaja, finančné dary pre neziskovú organizáciu Rodinkovo či finančnú pomoc, ktorú portál ĽudiaĽuďom.sk sprostredkoval pre občianske združenia Nemlčme, a webovú stránku pomáhajúcu obetiam sexuálneho násilia.

 

Báreková informovala, že v súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk aktívnych takmer 450 výziev, ktoré môžu darcovia podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva, či už pomocou platobnej karty alebo internetbankingu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies