Prostitútka zabila vedúceho pracovníka Google predávkovaním

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 06:36 • 2 min
Prostitútka zabila vedúceho pracovníka Google predávkovaním

SANTA CRUZ - Prostitútka Alix Tichelmanová, obvinená zo zabitia riadiaceho pracovníka americkej spoločnosti Google predávkovaním heroínom na jeho jachte, sa dnes priznala k neúmyselnému zabitiu a podaniu drog.

slovakia

left justify in out

Sudca v kalifornskom meste Santa Cruz udelil obžalovanej Tichelmanovej trest šesť rokov odňatia slobody na základe dohody o vine a treste, uviedla tlačová agentúra AP. Úrady tvrdia, že Tichelmanová v novembri 2013 vpichla Forrestovi Timothymu Hayesovi heroín, potom odišla a nechala ho bez vyhľadania pomoci na jachte, keď zomrel. Hayes si v minulosti najal Tichelmanovú niekoľkokrát a v noc, keď zomrel, spolu brali drogy a mali sexuálny styk.

 

Obhajca Tichelmanovej Larry Biggam uviedol, že jeho klientke sa uľavilo, že má súdny proces za sebou. Podľa neho tiež očakáva, že si vo väzení odpyká iba tri roky. Do trestu sa jej započíta aj takmer rok, ktorý už strávila vo väzbe.

Tichelmanová súhlasila s dohodou o vine a treste pod váhou dôkazov.

 

 

"Bolo to náhodné predávkovanie medzi dvoma plnoletými, dospelými osobami," uviedol obhajca.

Luxusnú call girl (prostitútku na telefonickú objednávku) zatkli osem mesiacov po Hayesovej smrti. Video z bezpečnostnej kamery v prístave v Santa Cruz zachytávalo ženu, ako si zbiera osobné veci, nenútene prekračuje Hayesovo telo, dopije pohár s vínom a spustí roletu - potom z jachty odíde. Video je z noci, ktorá predchádzala nálezu tela.

 

Tichelmanová sa chystala odsťahovať z Kalifornie, keď ju zatkli. Má bohatých rodičov a dvojaké občianstvo - americké a kanadské.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona