Proruskí separatisti obsadili ďalšie mesto na východe

NETKY.SK • 30 Január 2015, 07:31 • 2 min
Proruskí separatisti obsadili ďalšie mesto na východe

KYJEV - Ukrajinská armáda dnes priznala, že Ruskom podporovaní separatisti obsadili ďalšie východoukrajinské mesto Vuhlehirsk počas prudkého útoku na vládnych vojakov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hovorca ukrajinskej armády Vladyslav Selezňov podľa agentúry AP uviedol, že separatistické sily, podporované tankami, zaútočili dnes na Vuhlehirsk a vládni vojaci proti nim bojujú a snažia sa ich odtiaľ vytlačiť.
      

Strata tohto mesta by vláde ešte viac sťažila udržanie neďalekého mesta Debaľceve, strategicky dôležitého železničného uzla, ktorý sa nachádza medzi dvoma hlavnými baštami povstalcov, Doneckom a Luhanskom.
      

Debaľceve je dejiskom niektorých z najkrutejších bojov, ktoré sa začali na východe Ukrajiny tento mesiac ofenzívou povstalcov, a to po niekoľkých týždňoch relatívneho pokoja. Selezňov povedal, že povstalci vystrieľali v noci na železničnú stanicu množstvo rakiet Grad.
      

Konflikt, ktorý vypukol minulý rok v apríli na východe Ukrajiny, si vyžiadal už vyše 5100 obetí na životoch a vyhnal z domovov viac než 900.000 ľudí, vyplýva z odhadov ukrajinských vládnych zdrojov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona