Proruskí separatisti na Ukrajine: Armáda použila zápalné zbrane

NETKY.SK • 4 November 2014, 12:47 • 2 min
Proruskí separatisti na Ukrajine: Armáda použila zápalné zbrane

DONECK - Ukrajinské vládne sily použili zápalné zbrane, keď sa v pondelok obnovili boje pri doneckom letisku. Pre agentúru RIA Novosti to dnes povedal zástupca veliteľa domobrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov boli zápalné zbrane použité pri bani Okťabrskaja a Putilovskom moste, ktorý spája Doneck s letiskom. V dôsledku útoku bola poškodená päťposchodová budova. Podľa Basurina vládne sily zničili pri ostreľovaní aj štyri domy v kujbyševskej a kyjevskej štvrti Donecka.

 

Separatisti informovali taktiež "delostreleckých dueloch" a bojoch obrnených vozidiel v meste Kirovske, ležiacom taktiež v Doneckej oblasti. Podľa nich tam vládne sily zničili tri domy, zabili jedného človeka a troch zranili.

 

K bojom došlo aj pri meste Horlivka v Doneckej oblasti. Ukrajinská armáda informovala o troch zranených vojakoch.

 

Vedenie separatistov oznámilo, že v dedine Frunze na západe Luhanskej oblasti obkľúčili približne 80 vládnych vojakov, ktorí majú aj tank a dva obrnené transportéry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies