Proruskí povstalci zaútočili na desiatky miest a obcí na východe Ukrajiny

NETKY.SK • 28 Január 2015, 11:42 • 2 min
Proruskí povstalci zaútočili na desiatky miest a obcí na východe Ukrajiny

KYJEV - Proruskí separatisti zaútočili s podporou Ruska na východe Ukrajiny na 55 miest a obcí, a to len v predchádzajúcich 24 hodinách, povedal v stredu hovorca ukrajinskej armády Vladislav Selezňov. Zomreli pritom traja ukrajinskí vojaci a 15 boli zranení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Boje na východe Ukrajiny v posledných dňoch opäť eskalovali. Separatisti zaútočili počas víkendu na prístavné mesto Mariupoľ, pričom zomrelo 30 civilistov. Rusko odmietlo obvinenia NATO, že podporuje separatistov modernými zbraňami, ako sú bezpilotné lietadlá a raketomety. Ukrajinský parlament v utorok oficiálne označil Rusko za agresorský štát.

 

Pre eskaláciu konfliktu na Ukrajine vyvíja Európska únia väčší tlak na ruskú vládu. Podľa diplomatov sa vo štvrtok zídu ministri zahraničia únie na krízovom zasadnutí, na ktorom budú diskutovať o ďalších sankciách na Rusko. 

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko medzitým požiadal v liste svojho ruského kolegu Vladimíra Putina o prepustenie ukrajinskej pilotky Nadeždy Savčenkovej, ktorú v roku 2014 zajali proruskí separatisti a poslali do Ruska, kde ju odvtedy držia vo väzení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona