Prorok Mohamed na obálke nového čísla Charlie Hebdo českých moslimov nepotešil

NETKY.SK • 15 Január 2015, 06:44 • 2 min
Prorok Mohamed na obálke nového čísla Charlie Hebdo českých moslimov nepotešil

PRAHA - Iba veľmi malé pochopenie našlo nové číslo satirického francúzskeho týždenníka Charlie Hebdo u šéfa Ústredia moslimských obcí v Českej republike Muneeba Alrawiho. Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Za vydaním nového čísla, na ktorého obálke je karikatúra plačúceho proroka Mohameda, vidí líder moslimskej komunity Alrawi až neetickú snahu priživiť sa na smrti zavraždených novinárov. Alrawi súčasne tiež označil za prehnané vyjadrenia radikálneho londýnskeho klerika Anjema Choudarya, ktorý titulku označil za vojnový čin, ktorý islamské právo trestá smrťou.
      

"Vyhlásenie zmieneného imáma je podľa mňa prehnané a nijako neprispieva k zastaveniu roztáčajúceho sa kola nenávisti a provokácie. Tiež sa domnievam, že snahou Charlie Hebdo opätovne karikovať Božieho proroka je až neetická snaha súčasnej redakcie profitovať zo smrti svojich kolegu," povedal Alrawi, ktorého citoval server Novinky.cz. Vzhľadom na to, ako je islam citlivý na zobrazovanie proroka Mohameda, mohli si podľa neho karikaturisti vybrať za cieľ niekoho iného.
      

"Pokiaľ je skutočným zámerom kritizovať extrémistov medzi moslimami, mohli karikaturisti namiesto Proroka zosmiešňovať jeho konkrétne a všeobecne známe postavy, ako napríklad vodcu Islamského štátu al-Bagdádího," navrhol Iračan Muneeb Hassan Alrawi, žijúci dlhodobo v ČR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies