Propagandistické video z dielne KĽDR: Americké mesto v plameňoch

NETKY.SK • 6 Február 2013, 13:14 • 2 min
Propagandistické video z dielne KĽDR: Americké mesto v plameňoch

Propagandistické video z dielne KĽDR Americké mesto v plameňoch - Politika Severná Kórea zverejnila propagandistické video, na ktorom na mesto v USA útočia rakety. V pozadí pritom znie inštrumentálna verzia piesne We are the World, informovala dnes agentú

slovakia

left justify in out

img

Severná Kórea zverejnila propagandistické video, na ktorom na mesto v USA útočia rakety. V pozadí pritom znie inštrumentálna verzia piesne We are the World, informovala dnes agentúra AP.

Pchjongjang, ktorý avizoval tretiu jadrovú skúšku, pravidelne kritizuje Spojené štáty s tvrdením, že ich nepriateľský postoj voči KĽDR ho núti posilňovať svoje nukleárne programy. Video cez víkend umiestnili na oficiálnom severokórejskom konte na stránke YouTube.

Na videu vojenské lietadlá útočia na horiace americké mesto, zatiaľ čo muž sníva o lete kozmickou loďou, ktorú poháňa raketa podobná tej, akú vypustila Severná Kórea v decembri. Podľa OSN išlo o zakázanú raketovú skúšku.

Časti videa boli zrejme skopírované z počítačovej hry Call of Duty: Modern Warfare 3. Po sťažnosti na porušenie autorských práv video zo severokórejského konta na Youtube odstránili, medzičasom sa však už stihlo rozšíriť po internete.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies