Prominentný pakistanský novinár nemôže pre kontroverzný článok opustiť krajinu

NETKY.SK • 11 Október 2016, 13:46 • 2 min
Prominentný pakistanský novinár nemôže pre kontroverzný článok opustiť krajinu

ISLAMABAD - Prominentný pakistanský novinár povedal, že mu úrady zakázali vycestovať z krajiny po tom, ako v článku vo svojich novinách napísal, že medzi civilnými a vojenskými predstaviteľmi krajiny vypukol spor ohľadne toho, ako viesť boj s militantmi.

slovakia

left justify in out

Cyril Almeida informoval v pondelok neskoro večer na Twitteri, že jeho meno bolo pridané na vládny zoznam ľudí so zákazom vycestovať. Dodal, že mu úrady zabránili vycestovať z krajiny na plánovanú rodinnú dovolenku.

 

"Povedali mi a ukázali mi aj dôkaz, že som na zozname zákazu vycestovania," uviedol na Twitteri..

 

Noviny The Dawn (Úsvit), ktoré vychádzajú v angličtine, zverejnili Almeidov článok vo štvrtok na titulnej strane. Podľa agentúry DPA v ňom informoval o stretnutí, na ktorom premiér Naváz Šaríf nariadil pakistanskej tajnej službe zakročiť proti miestnym militantným skupinám bojujúcim proti susednej Indii.

 

V minulosti bola pakistanská tajná služba, ktorú riadi armáda, obvinená z podporovania džihádistov z afganského Talibanu, extrémistickej siete rodového klanu Hakkáníovcov či radikálnej islamistickej organizácie Laškare tajjaba, aby viedli zástupnú vojnu s Indiou. Almeidov článok vyvolal spor v citlivom čase pre vzťahy medzi oboma krajinami. Vláda podľa agentúry AP akékoľvek spory poprela a článok označila za vykonštruovaný.

 

Pakistan trvá na tom, že robí všetko, čo je možné v boji s extrémizmom a že armáda a vláda stoja na rovnakej strane v boji s militantmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona