Promenáda v Nice je opäť otvorená

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 08:59 • 2 min
Promenáda v Nice je opäť otvorená

NICE - Turisti a miestni obyvatelia sa vrátili na znovuotvorenú promenádu vo francúzskom meste Nice, kde pri teroristickom útoku pred zhruba 48 hodinami vyhaslo pod kolesami nákladného auta 84 životov. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Niektorí okoloidúci si v sobotu promenádu fotili, kým iní v tichosti vzdali hold obetiam, ktorých krv je ešte stále viditeľná na dlažbe.


Na mieste útoku sú rozmiestnené sviečky, ruže, plyšové hračky a smútočné oznamy.


Ponuré ticho prerušili len nahnevané výkriky "hanba!", ktoré sa spustili na adresu policajtov v civile po tom, čo sa snažili jazdiť pomedzi dav. Polícia čelila kritike aj za to, že nedokázala zabrániť krviprelievaniu.


Do Nice pricestoval až z Milána ako turista aj Talian Carlo Marnini. Podľa vlastných slov prišiel vzdať úctu do mesta, kde chodieva už roky na dovolenky. "Svet sa nesmie zastaviť," povedal. "Terorizmus nesmie zvíťaziť."


Pri štvrtkovom útoku na promenáde v Nice, kde obyvatelia a návštevníci oslavovali Deň dobytia Bastily, zabil terorista nákladným autom najmenej 84 ľudí a viac ako 200 zranil. K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies