Prológ Okolo SR pre Bakkera, Kováč tretí: Nie som spokojný

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 08:05 • 2 min
Prológ Okolo SR pre Bakkera, Kováč tretí: Nie som spokojný

BANSKÁ BYSTIRICA - Víťazom úvodného prológu 60. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa stal Holanďan Dennis Bakker.

slovakia

left justify in out

Jazdec stajne Parkhotel Valkenburg zajazdil na 1,1 km dlhej trati v historickom centre Banskej Bystrice najrýchlejší čas 1:25,60 min a v stredajšej prvej etape si oblečie žltý dres pre lídra celkového poradia. Na druhej priečke skončil Belgičan Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon), tretia sa ušla domácemu pretekárovi Marošovi Kováčovi z Dukly Banská Bystrica. Do prvej desiatky sa dostal aj mladík Juraj Bellan (Dukla BB), ktorý finišoval na siedmom mieste.

 

Kováč nebol v cieli spokojný, pretože pomýšľal na víťazstvo. "Je to také určité sklamanie. Chcel som v Banskej Bystrici vyhrať a dostať sa do žltého dresu. Prológy mi sedia, takže preto som mal myšlienky na prvé miesto. Som však rád aj za to tretie," povedal v cieli Maroš Kováč, ktorý za víťazom zaostal o 1,12 s.

 

Najlepšie výsledky spomedzi slovenských cyklistov dosiahli predovšetkým pretekári jediného kontinentálneho tímu v krajine Dukla Banská Bystrica. Mladý Juraj Bellan skončil siedmy, Patrik Tybor obsadil 27. miesto a kandidát na účasť na OH v Riu Martin Haring 38. pozíciu. Hodnotný výkon dosiahol aj Marek Čanecký v drese Amplatz – BMC, ktorý so stratou necelých štyroch sekúnd skončil na 21. mieste. Zo slovenského výberu do 23 rokov bol najlepší Ondrej Glajza na 24. priečke a do prvej štyridsiatky sa dostal aj Ľuboš Malovec (39.). "Na tomto veľmi krátkom prológu zohrávalo úlohu aj šťastie. Náš tím ho mal, pretože Maroš Kováč skončil iba s malou časovou stratou tretí a Miloš Bellan siedmy, keď sa veľmi dlho držal na piatej pozícii, čo by mu zaručilo vrchársky dres. V súťaži do 23 rokov skončil tesne druhý. Základný cieľ sme však splnili, získali sme v UCI hodnotení bod za tretie miesto, takže môžeme uvoľnenejšie vstúpiť do ďalších bojov," uviedol po pretekoch šéf tímu banskobystrickej Dukly Martin Fraňo.

 

V centre Banskej Bystrice sledovalo cyklistov množstvo divákov pri trati ako aj priamo na námestí SNP. Vystriedalo sa ich tam počas takmer dvojhodinových pretekov zhruba tisíc. Spokojnosť so štartom jubilejného 60. ročníka Okolo Slovenska netajil ani prezident Slovenského zväzu cyklistiky a generálny riaditeľ podujatia Peter Privara: "Každý, kto prišiel do Banskej Bystrice, musí byť spokojný. Veľkým úspechom bolo, že sme tento prológ dostali aj do živého vysielania Slovenskej televízie. Potešili nás slovenskí jazdci z banskobystrickej Dukly, teda tretie miesto skúseného Kováča a siedme talentovaného a mladého Bellana, čiže i po tejto stránke môžem vyjadriť spokojnosť."

 

Výsledky prológu Okolo Slovenska (Banská Bystrica, 1,1 km):

1. Dennis Baker (Hol/Parkhotel Valkenburg C) 1:25,60 min, 2. Kevin Pauwels (Belg./Marlux-Napoleon Games) +0,94 s, 3. Maroš KOVÁČ, (SR/Dukla B. Bystrica) +1,12, 4. Milan Menten (Belg./Lotto Soudal U23) +1,85, 5. Matteo Malucelli (Tal/Unieuro Wilier) +2,11, 6. Klavs Rubenis (Litva/národný tím Litvy) +2,30, 7. Juraj BELLAN (SR/Dukla B. Bystrica) +2,56, 8. Fillipo Fortin (Tal./GM Europa Ovini) +2,62, 9. František Sisr (ČR/Klein Constantia) +2,68, 10. Michael Vanthourenhout (Belg./Marlux-Napoleon Games) +2,83

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies