Prokuratúra: Zverejnenie nahrávky s Matovičom nemá oporu v zákone

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 14:01 • 2 min
Prokuratúra: Zverejnenie nahrávky s Matovičom nemá oporu v zákone

BRATISLAVA - Úrad špeciálnej prokuratúry nezverejní nahrávku rozhovoru Radoslava Procházku s Igorom Matovičom.

slovakia

left justify in out

„Zverejnenie dôkazných prostriedkov, v tomto prípade nahrávky, zadováženej v prebiehajúcom prípravnom konaní, nemá oporu v zákone. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa nebudeme k veci podrobnejšie vyjadrovať,“ uviedla dnes pre agentúru SITA hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

 

Predseda strany Sieť Radoslav Procházka v pondelok vyzval orgány činné v trestnom konaní, aby zverejnili celú nahrávku jeho rozhovoru s lídrom OľaNO Igorom Matovičom. „Ak máme za tým urobiť bodku, nebude sa to dať urobiť bez toho, aby si ľudia sami urobili úsudok. Ja z toho nemám obavu,“ povedal Procházka v relácii Téma dňa televízie TA3. Procházka pripomenul, že v doteraz nezverejnenej časti nahrávky na otázku, či bude po prezidentských voľbách niekomu niečo dlžný, jednoznačne odpovedal, že nie. „Pre mňa by nemala zmysel účasť na verejnej službe, ak by som mal byť niekomu niečo dlžný,“ zdôraznil líder Siete. Na margo samotného rozhovoru dodal: „Urobil som chybu, že som ten rozhovor viedol. Mrzí ma to.“ Súhlas na zverejnenie celej nahrávky však platí podľa Procházku pre kohokoľvek. „Záleží mi na tom, aby sme sa zvyšný rok mohli sústrediť na robotu pre ľudí, na prípravu plánu, ktorý už dnes má jasné kontúry,“ dodal. Kauza nahrávky by podľa neho nemala ovplyvniť schopnosť jej aktérov spolupracovať v budúcnosti. „Nie sme pretekári v negatívnych emóciách,“ uzavrel Procházka. 

 

Matovič v júni minulého roka, tri mesiace po prezidentských voľbách, informoval verejnosť, že Procházka ako prezidentský kandidát chcel vo februári 2013 umiestniť časť inzercie v jeho novinách bez dokladov. Procházku Matovič vyzval absolvovať test na detektore lži. Hoci Matovič najprv tvrdil, že o rozhovore s Procházkom nemá žiaden dôkaz, neskôr priznal, že si celý rozhovor nahral a časť rozhovoru nakoniec unikla do médií. Záznam okrem častí rozhovoru s Procházkom obsahoval aj komentáre Igora Matoviča, Matovič vravel, že video mu ukradli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona