Prokuratúra znovu otvorila prípad Mladiča, má nových svedkov

NETKY.SK • 22 Jún 2015, 14:18 • 2 min
Prokuratúra znovu otvorila prípad Mladiča, má nových svedkov

HAAG - Predkladaním nových dôkazov získaných z masového hrobu objaveného v Bosne v roku 2013 otvorila dnes prokuratúra na Medzinárodnom trestnom tribunáli OSN pre bývalú Juhosláviu (ICTY) v holandskom Haagu opätovne proces proti bývalému bosnianskosrbskému vojenskému veliteľovi generálovi Ratkovi Mladičovi.

slovakia

left justify in out

V hrobe v obci Tomašica v Prijedorskej oblasti na severozápade Bosny a Hercegoviny objavili vyše 400 tiel. Podľa tvrdení prokuratúry dôkazy zhromaždené z tohto miesta dokazujú, že bosnianskosrbské sily pod Mladičovým vedením sa zúčastňovali na vraždách a pochovávaní Nesrbov v Prijedorskej oblasti, ktoré sa stali začiatkom bosnianskej vojny v rokoch 1992-95.  

 

Mladič, ktorého súdny proces pre obvinenia z genocídy sa začal v roku 2012, bol prítomný na dnešnom pojednávaní v Haagu. Trvá na tom, že je nevinný a že vojnové akcie sa konali na ochranu Srbov v Bosne. 


Prvý svedok dnes predvolaný prokuratúrou svedčil na pojednávaní väčšinou za zatvorenými dverami. Totožnosť svedka nebola zverejnená. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies