Prokuratúra žiada pre Maldiniho trest na rok a osem mesiacov

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 09:53 • 2 min
Prokuratúra žiada pre Maldiniho trest na rok a osem mesiacov

MILÁNO - Bývalá hviezda AC Miláno Paolo Maldini čelí obvineniam z korupcie. Námestník vrchného milánskeho prokurátora Tiziano Masini požaduje za podplácanie úradníkov pre päťnásobného víťaza Ligy majstrov trest na jeden rok a osem mesiacov.

slovakia

left justify in out

Maldini sa vraj vďaka podplácaniu vyhol daňovým kontrolám vo svojich firmách. Bývalý futbalista sa podľa prokuratúry s pomocou úplatkov dostal neoprávnene aj k informáciám o ekonomickej situácii svojho potenciálneho finančného partnera.

Prvostupňový súd už dávnejšie rozhodol o Maldiniho nevine, ale štátna zástupkyňa Paola Pirrottová sa proti rozsudku odvolala. Na súd predvolala štyridsať nových svedkov vrátane zamestnancov daňových úradov a účtovníkov, ktorí v minulosti pomohli desiatkam podnikateľov a majiteľov firiem obchádzať kontrolné mechanizmy. 

 

Štyridsaťpäťročný Maldini naďalej trvá na svojej nevine a nevynechal ani súdne pojednávanie. Vyšetrovatelia ho obvinili na základe odpočúvania telefonátov. Informácie zverejnil web talianskej televízie RAI. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies