Prokuratúra v Salvádore nariadila zatknúť exprezidenta Funesa

NETKY.SK • 9 Jún 2018, 09:39 • 2 min
Prokuratúra v Salvádore nariadila zatknúť exprezidenta Funesa

SAN SALVADOR - Prokuratúra v Salvádore oznámila v piatok vydanie zatykačov na bývalého prezidenta Mauricia Funesa a ďalších 30 osôb patriacich medzi jeho dôverníkov, voči ktorým bol vznesený celý rad obvinení z korupcie. Informovala o tom v noci na sobotu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Salvádorský generálny prokurátor Douglas Menendez spresnil, že zatykače sa vzťahujú aj na Funesovho osobného tajomníka, jeho dlhoročnú partnerku Adu Mitchelle Guzmánovú-Sigüenzovú, bývalú manželku Reginu Caňasovú a dvoch synov. Ako ďalej uviedol na tlačovej konferencii, Funesova vláda v rámci svojich korupčných aktivít odčerpala z verejných zdrojov sumu dosahujúcu 351 miliónov dolárov.

 

Funes bol na čele Salvádoru v rokoch 2009-2014. Od roku 2016 žije v exile v Nikarague.

 

Bezprostredne po uvedenom oznámení napísal na Twitteri, že generálny prokurátor obvinenia voči nemu nepodložil "ani jediným dôkazom".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies